Rabobank Groep ondertekent ‘Talent naar de Top’

RosieRiveter_money“Het is een unieke gebeurtenis”, aldus Rinus Minderhoud voorzitter van de raad van bestuur van de Rabobank Groep tegen de aanwezigen.

Hiermee duidde hij op het feit dat de Rabobank tegelijkertijd met Rabo Vastgoedgroep en De Lage Landen het charter ‘Talent naar de Top’ ondertekenden…….

Rabobank Groep kiest hiermee voor een publiek statement en heeft intern een aantal doelstellingen geformuleerd om ervoor te zorgen dat er in de toekomst een betere m/v diversiteit zichtbaar zal zijn in leidinggevende posities binnen de groep.

Minderhoud gaf aan dat de raad van bestuur zich ervan bewust is dat m/v diversiteit in topfuncties niet vanzelf gaat.

“Ieder mens kijkt met zijn/haar eigen bril en ik ben er van overtuigd dat als je stuurt op complementariteit en stuurt op divers samengestelde teams er een betere oordeelsvorming ontstaat en daarmee ook een betere besluitvorming”, aldus Gerlinde Silvis HR directeur Rabobank.

Jos van Lange van Rabo Vastgoedgroep keek naar de eigen sector en kwam tot de conclusie dat het in de stenen kant van de vastgoedsector povertjes gesteld was met vrouwelijke leidinggevenden.

Daarnaast constateerde hij dat met de komst van 2 vrouwen in de vergadering van de Hoofddirectie bij Rabo Vastgoedgroep vergaderingen op een andere manier verlopen en dat zeker in staffuncties de diversiteit verbetert.

Julia Sakovska , CFO Europe & Asia Pacific Region van De Lage Landen International B.V., maakte veel indruk met haar persoonlijke verhaal over haar komst veertien jaar geleden uit de Oekraïne naar Nederland en haar carrière gedurende deze periode. Haar verhaal maakt duidelijk dat de weg naar de top voor veel vrouwen nog steeds een grote uitdaging is.

Sybilla Dekker, voorzitter van Stichting Talent naar de Top, was blij dat deze grote financiële instelling nu het commitment aangaat om meer vrouwen te benoemen op de topfuncties.

“Als coöperatieve bank sta je midden in de samenleving en wil je de verbindende kracht zijn voor al je klanten. De wereld om ons heen is in snel tempo aan het veranderen, om te begrijpen wat klanten, zakelijk en particulier willen is diversiteit binnen je organisatie van groot belang. Het is dan ook raadzaam om ervoor te zorgen dat op topfuncties vrouwen mee besluiten over beleid en de mogelijke producten”.

Lees ook:RABO’s Trudy Huisman voorzitter commissarissen bij WEZO
Lees ook:Lloyds Banking Group wil meer vrouwen op de top
Lees ook:Easyjet wil dubbel zoveel vrouwelijke piloten
Lees ook:Veel vrouwen in de HR, maar de top is ‘bemand’
Lees ook:Gemengd Dubbel van Pia Dhont maakt topvrouwen zichtbaarder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>