Gemengd Dubbel van Pia Dhont maakt topvrouwen zichtbaarder

PiaDhontEr is een nieuw initiatief gestart dat vrouwen helpt hun ambities waar te maken.

Vrouwen kunnen zich online bij Gemengd Dubbel aanmelden waarna headhunters gebruik kunnen maken van deze database om geschikte kandidaten te vinden voor topfuncties………

Het initiatief is onder leiding van Pia Dhont opgezet omdat er door bedrijven en organisaties vaak gestreefd wordt naar een evenwichtigere verdeling van topfuncties over mannen en vrouwen.

Ook de streefcijfers van het kabinet maken dit duidelijk: in 2017 moet 30% van de algemene bestuursdienst uit vrouwen bestaan.

Nu worden nog te vaak alleen mannelijke kandidaten voorgesteld voor topfuncties, waardoor de doorstroom van vrouwen naar topfuncties stagneert.

Met het exclusieve databestand van Gemengd Dubbel.nl tot hun beschikking kunnen Executive Search bureaus en Headhunters voortaan een uitstekend gemengd aanbod aan klanten doen, waaruit dan de beste keuze kan worden gemaakt.

De ene keer zal de keuze vallen op een mannelijke kandidaat, de andere keer op een vrouwelijke kandidaat. Zo kan het aantal vrouwen in topfuncties op een evenwichtige en eerlijke manier gaan toenemen. Ook zonder een van bovenaf opgelegd quotum.

Lees ook:Meer vrouwen nodig aan de top van hoger onderwijs
Lees ook:Vrouwelijke statenleden zeer populair op StemTinder
Lees ook:Stem ‘ns verfrissend: lijsten bestaan voor 3/4 uit grijzige mannen
Lees ook:Stukje software voor positieve discriminatie
Lees ook:Aantal vrouwen in Europese Commissie lijkt te stranden op 7, i.p.v. 10

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>