Europese Centrale Bank zoekt topvrouwen

ECBMario Draghi zit in zijn maag met het vrouwenquotum dat de ECB zichzelf heeft opgelegd.

De Europese Centrale Bank is hard op zoek naar voldoende gekwalificeerd personeel nu ze het toezicht krijgen over de hele Europese bankensector.

In de eerste ronde van het uitbreidingsproces worstelt de afdeling HR met het vinden van genoeg gekwalificeerde vrouwen.

Dat meldt The Financial Times.

Een topvrouw heeft de ECB in ieder geval al gevonden in de persoon van de Franse Daniele Nouy. Zij krijgt de leiding over centrale bankentoezicht.

Voor andere functies is het lastiger om voldoende vrouwen te vinden. De toezichthouder heeft voor het eind van 2014 maar liefst 1000 man (m/v) extra personeel nodig om straks toezicht te houden over de 130 systeembankden van de eurozone.

Een woordvoerder van de ECB zei tegen Financial Times dat dit een uitgelezen mogelijkheid is om meer vrouwen aan te nemen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur dan ook uit naar een vrouwelijke kandidaat.

In augustus stelde de ECB dat 28% van de banen in het senior management naar vrouwen moet gaan, voor het midden management is dat 35%. De quota werden ingesteld nadat het Europees Parlement had geklaagd dat het ECB te veel een mannenbolwerk is.

Momenteel zit er geen enkele vrouw in het hoogste bestuur van de ECB, of in de 23-koppige raad van toezicht die het monetair beleid van de eurozone uitstippelt.

De plaatsvervanger van Daniele Nouy wordt naar verwachting ook een vrouw. Duitsland draagt naar verwachting Sabine Lautenschläger voor om Jörg Asmussen te vervangen.

Lees ook:Danièle Nouy wordt hoofd toezicht op Europese banken
Lees ook:Annetje Ottow benoemd in raad van toezicht VU-VUmc
Lees ook:2014: vrouwen dringen door in de mannen-bastions
Lees ook:Femke de Vries benoemd tot bijzonder hoogleraar Toezicht RuG
Lees ook:‘ARCHEON gaat ook op middeleeuwse wijze met vrouwen om’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Europese Centrale Bank zoekt topvrouwen

  1. jos van Veen

    Iets voor Britt Dekker , of zo?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>