Stella McCartney weigert wol van slecht behandelde schapen

StellaMcCartneyModeontwerpster Stella McCartney is een een vrouw van principes: ze weigert pertinent leer, bont of dierenhuid te gebruiken in haar collecties.

Nu ze ontdekte dat de wol die ze gebruikte voor haar kleding van mishandelde schapen komt, zet ze de samenwerking met leverancier Ovis 21 stop.

Het waren beelden van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) die lieten zien hoe schapen op ranches in Argentinië mishandeld worden. Toen McCartney dat zag en zelf na het nodige onderzoek concludeerde dat dit inderdaad klopte, besliste ze resoluut de wol uit Patagonia niet meer te willen gebruiken.

“Ik vind het zeer triest om te moeten meedelen dat we moeten stoppen met het gebruiken van wol van Ovis 21 uit Patagonië. Het begon ooit als een geweldig initiatief dat de miljoenen bedreigde graslanden wilde beschermen en tegelijk aandacht had voor dierenwelzijn,” aldus McCartney op haar Instagram.

“Jammer genoeg, na zelf onderzoek te hebben gedaan in Argentinië, in het voetspoor van de beelden van de geweldige mensen bij PETA, ontdekten we dat 1 op de 26 ranches waarvan we wol gebruiken van mishandelde schapen komt. Dat is er 1 teveel.”

Lees ook:Vivienne Westwood & Stella McCartney diervriendelijkste ontwerpsters
Lees ook:Stella McCartney lanceert groene collectie
Lees ook:Stella McCartney geridderd door de Queen
Lees ook:Designer Stella McCartney wil nepbont hip maken
Lees ook:Jane Birkin wil haar naam niet voor crocotas en PETA neemt aandelen Hermès

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>