Stella McCartney lanceert groene collectie

RosieGreenSave RosieGreenSaveStella en Mary McCartney lanceerden in 2009 het Meat Free Monday initiatief, waarmee ze mensen oproepen om 1 dag per week vegetarisch te eten om hun gezondheid te verbeteren en het milieu minder te belasten.

De zussen breiden het initiatief nu uit en roepen samen met politicus Gregory Barker mensen op om zich via de website van het initiatief te verbinden aan het project……..

Barker zal de volledige lijst van deelnemers aanbieden tijdens de Klimaat Top van de VN in New York, op 23 september.

De campagne moet er toe leiden dat de wereldleiders tijdens de Klimaat Conferentie in Parijs, in 2015, verregaande maatregelen gaan nemen om het milieu te beschermen.

“Er worden in de Amazone ieder uur 100 voetbalvelden aan bos vernietigd, alleen voor de veeteelt”, zegt McCartney. “Dat heeft heel veel gevolgen. Het is geen duurzame manier van voedselproductie.”

“We moeten een coalitie bouwen van mensen die een betere planeet willen”, voegt Barker er aan toe. “Als we met honderden of duizenden samenkomen en een signaal geven aan wereldleiders, dan is dat een heel krachtige boodschap.”

Stella McCartney zal zondag, tijdens de modeweek van Londen, samen met Livia Firth en Anna Wintour, haar Green Carpet Collection presenteren, als onderdeel van de Green Carpet Challenge van Livia Firth.

Lees ook:Vivienne Westwood & Stella McCartney diervriendelijkste ontwerpsters
Lees ook:Stella McCartney geridderd door de Queen
Lees ook:Stella McCartney weigert wol van slecht behandelde schapen
Lees ook:Stella McCartney ontwerpt badge tegen vrouwenmishandeling
Lees ook:Stella McCartney ontwerpt t.b.v. WAR CHILD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>