Jane Birkin wil haar naam niet voor crocotas en PETA neemt aandelen Hermès

Jane Birkin wil niet langer dat de beroemdste tas ter wereld haar naam draagt.

De zangeres en actrice maakt zich zorgen over de behandeling van de krokodillen die tassen worden……

“Ik heb Hermès gevraagd de Birkin Croco te hernoemen totdat de praktijken voor de productie van deze tas worden verbeterd en overeenkomen met de internationale standaard”, zo laat Birkin herself weten in een verklaring.

Haar zorgen ontstonden onder meer na het zien van een film van dierenrechtenorganisatie PETA (zie onderaan), waarin te zien was hoe de huid van levende reptielen werd verwijderd.

De modegigant heeft verklaard ook geschokt te zijn geweest door de beelden en een onderzoek te zijn gestart naar de praktijken van de boerderij in Texas waar werd gefilmd. Volgens het bedrijf worden de dierenhuiden van deze boerderij niet gebruikt voor de Birkin Bag.

De Birkin Bag ontstond toen Jane Birkin in 1981 naast Hermes-baas Jean-Louis Dumas zat tijdens een vlucht van Parijs naar Londen. Ze vertelde hem dat ze het moeilijk vond een leren tas te vinden die ze mooi vond.

In 1984 creëerde hij de eerste Birkin Bag voor haar. Inmiddels zijn de tassen te koop in verschillende maten en materialen en is er een wachtlijst.

De prijzen voor de ‘it bag’ variëren van €20.000,- tot ruim €200.000,-

Inmiddels heeft PETA op de beurs in Parijs een aandeel Hermès gekocht, zodat ze op de jaarlijkse vergaderingen met aandeelhouders, vragen kunnen stellen over de omstandigheden waarin de accessoires van het merk gemaakt worden.

In verschillende steden als Parijs en Tokio, werd er de afgelopen dagen geprotesteerd voor winkels van Hermès, door leden van PETA verkleed als vermoorde krokodillen.

Lees ook:Lesley-Ann Poppe ligt naakt op straat in Brussel
Lees ook:Dit kosten iconische fashion-items echt
Lees ook:1500 brieven van beroemde vrouwen schrijven geschiedenis op Parijse veiling
Lees ook:TRANENTREKKER: Dr. Jane Goodall (80) omarmd door aap die zij redde
Lees ook:Vivienne Westwood & Stella McCartney diervriendelijkste ontwerpsters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>