Koningin Maxima verwijderd uit Haagse Paleis van Justitie

Haagse rechters hebben een staatsieportret van koning Willem-Alexander en zijn echtgenote uit de zittingzalen laten verwijderen, met als argument dat Máxima geen staatshoofd is.

Een woordvoerder van de rechtbank zegt dat een groep rechters hecht aan de traditie dat uitspraken gedaan worden in naam van het staatshoofd, al is dat niet grondwettelijk vastgelegd……..

Dat meldt het AD vandaag.

Na het aftreden van koningin Beatrix zijn in overheidsgebouwen en rechtbanken haar staatsiefoto’s en portretten verwijderd. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft er 4 laten maken: 2 van Willem-Alexander alleen en 2 van Willem-Alexander en Máxima. Máxima wordt aangeduid als koningin, maar ze is geen staatshoofd.

Het bestuur van de Haagse rechtbank had een portret van de koning en koningin uitgekozen. Het portret werd begin juli in 3 zalen opgehangen. Wegens het bezwaar van een onbekend aantal rechters zijn die portretten nu weer verwijderd.

Lees ook:De abdicatie van Beatrix van Oranje Amsberg
Lees ook:Sacha de Boer was eerste keuze van Willem-Alexander & Maxima voor interview
Lees ook:Beatrix is de koning en Maxima wordt geen koningin
Lees ook:Maxima: ‘van party-girl tot koningin-gemalin’
Lees ook:Maxima wordt eventueel regentes voor haar dochter Amalia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>