GAMMA: klusbabes ruimen het veld voor mishandelde vrouwen

gammavrDoe-het-zelfketen GAMMA tapt voor Internationale Vrouwendag uit een heel ander vaatje als bij de omstreden campagne van de mannendag eind vorig jaar.

De ‘kluspoezen’ ruimen plaats voor een actie om slachtoffers van huiselijk geweld te steunen………

De bedoeling is dat klanten op zaterdag 8 maart kortingsbonnen doneren in de winkels, waarmee materiaal gekocht kan worden voor het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk. Daarmee zal het klusteam enkele verouderde opvanghuizen voor slachtoffers van familiegeweld renoveren.

Voor de klanten zelf geeft een ‘pimp & go’-team tips om ‘met heel weinig geld en eenvoudige materialen, de mooiste en meest creatieve spullen voor in huis te maken.’

De campagne staat in schril contrast met de ‘kluspoezen’. Afgelopen najaar jaar pakte de DHZ-zaak ter gelegenheid van mannendag nog uit met ‘mooie, stoute meiden’ die moesten tonen ‘wat schoon gerief met goed gerief uit Gamma kan doen’.

Vorig jaar Vrouwendag stuitte de korting alleen aan vrouwen ook al op verzet van mannen die zich gediscrimineerd voelden. Ja, het is moeilijk om politiek correct te blijven met marketing.

De campagnefilm werd na protest toen offline gehaald en de fotosessies in de winkel gingen in afgezwakte versie door.

Lees ook:Belgische GAMMA doet het met kluspoezen
Lees ook:Auwch Award voor GAMMA’s kluspoezen
Lees ook:Niet alle mannen zijn hersenloze piemels op poten
Lees ook:Ladies Only-korting bij GAMMA is discriminatie van mannen
Lees ook:Supermarkt SPAR wil vrouwen terug aan hun aanrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>