Niet alle mannen zijn hersenloze piemels op poten

GammaPoezenDe klusreclame van de Belgische Gamma voor hun ‘Mannendag’ van afgelopen zaterdag heeft op heel wat controverse kunnen rekenen.

Het filmpje met de schaars geklede ‘kluspoezen’ werd door de Doe Het Zelver van schrik snel van het internet verwijderd.

Maar de actie was niet alleen vrouwonvriendelijk, maar ook manonwaardig……..

Zaterdag waren heel wat vrouwen naar diverse vestigingen gekomen om te protesteren tegen deze seksistische actie. Ook omdat mannen er verkeerd in werden afgeschilderd.

“Alsof alle mannen hersenloze piemels op poten zijn die gewillig zouden aanschuiven om met schaars geklede dames op de foto te gaan”, aldus een van de vrouwelijke betogers tegen Het Laatste Nieuws.

Om de vrouwen tegemoet te komen had GAMMA naast de kluspoezen ook een kluskater in het leven geroepen: een strak in het pak zittende man die gewillig met vrouwen op de foto ging. En dat beviel. De kluskater had zelfs meer te doen dan de kluspoezen.

Tsja: wat is seksisme en wat niet? Zegt u het maar!

Lees ook:Auwch Award voor GAMMA’s kluspoezen
Lees ook:GAMMA: klusbabes ruimen het veld voor mishandelde vrouwen
Lees ook:Belgische GAMMA doet het met kluspoezen
Lees ook:Ladies Only-korting bij GAMMA is discriminatie van mannen
Lees ook:Hoe kan een vrouwenborst nou een wapen zijn?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>