FEMEN roept Marokkaanse vrouwen op om naakt te protesteren

femen-marocVorig weekend is de Marokkaanse tak van de feministische beweging FEMEN in het leven geroepen.

Op Facebook steunen zij o.a. de jonge Amina Tyler uit Tunesië, die vorige week topless foto’s van zichzelf had geplaatst en van wie de site nog dezelfde dag was gehackt.…….

De geruchten gaan dat de Tunesische studente in een psychiatrische kliniek werd opgenomen. Haar advocate ontkent dit en zegt dat ze binnenkort terug naar school keert.

In Marokko spoort FEMEN vrouwen aan topless te protesten tegen de minderwaardige positie van vrouwen in Arabische landen.

De initiatiefnemers van Femen Marokko beantwoorden publieke berichten op Facebook niet en geven de voorkeur aan privé-berichten.

Bezoekers vinden dat een publiek debat niet kan als ze niet reageren op hun berichten. Anderen trekken de actie in twijfel met het argument dat uit de kleren gaan niet de beste manier is om een boodschap over te brengen.

De vrouwenrechtenactiegroep werd in Oekraïne opgericht in 2008. De leden protesteren gewoonlijk met ontblote bovenlijven met geschilderde leuzen.

Lees ook:Het sextremisme van vrouwen
Lees ook:FEMEN-vrouwen photoshoppen hun tepels weg voor Facebook
Lees ook:Tunesische FEMEN-activiste Amina eindelijk vrij
Lees ook:Tunesische Amina stapt uit FEMEN
Lees ook:Topless zoenende vrouwen van FEMEN Marokko uitgezet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>