Het wapen van de nieuwe feministes: hun blote borsten!

RosieNakedIn de jaren ’70, tijdens de tweede feministische golf verbrandden vrouwen hun beha’s en verfoeiden ze alles wat hen tot lustobject degradeerde: van porno tot aan hoererij.

Zoals dat gaat met een revolutie ~die overigens hard nodig was/is~ gaan de scherpe kantjes er op den duur af.

Maar inmiddels is er een nieuwe groep feministes opgestaan en zij gebruiken hun lustobjecten juist als wapen in de vrouwenstrijd………..

Al een paar jaar is er de Oekraïense groep FEMEN. Voor alles wat zij vrouwonvriendelijk vinden trekken zij ~weer of geen weer~ hun bovenkledij uit en zo gebruiken zij hun blote borsten en buiken als spandoeken. e voeren acties in hun thuisland, maar ook in Frankrijk en Engeland.

Maar er is nog een groep vrouwen die hun borsten inzet. Juist op de plek waar je dat het minste zou verwachten en daarom juist: de Islamitische wereld………

Daarover schrijft TROUW dit weekeinde.

EGYPTE
De blogger Alia al-Mahdi overtrad in november 2011 zowat alle regels van de conservatieve Egyptische maatschappij toen ze een naaktfoto van zichzelf plaatste op haar eigen website. Ze schiep een precedent: steeds meer vrouwen uit het Midden-Oosten uiten hun onvrede over de verstikking door uit de kleren te gaan.

TUNESIE
Actrice Nadia Bousetta veroorzaakte tevens in 2011 veel ophef toen haar foto, waarop ze halfnaakt te zien was, op de cover van Tunivision (een lokaal tijdschrift) prijkte. De controversiële foto was ter promotie van haar nieuwe film ‘Tunesische verhalen’, die in 2012 in première ging.

MAROKKO
Bezoekers van de theatervoorstelling Kafr El-Noam wisten niet wat ze meemaakten toen actrice Latifa Ahrar het podium betrad. Tijdens de voorstelling ontdeed zij zich plots van een aantal kledingstukken en gooide die naast zich neer. Veel bezoekers verlieten kwaad de zaal.

IRAN
De Iraanse actrice Golshifteh Farahani mag voorlopig haar geboorteland niet meer in. De aanleiding: ze poseerde vorig jaar naakt voor het Franse magazine Madame Le Figaro – weliswaar met haar handen voor haar borsten.

Al deze vrouwen zijn met de dood bedreigd in hun land, moesten onder duiken of vluchten. Het geeft aan dat de vrouwenhaat in de Arabische wereld enorm is. Vrouwenhaat is uiteraard angst voor seksualiteit en voor de kracht van vrouwen.

Een Arabische lente? Ik gun het de mensen zo. Maar zolang de religie mee regeert, ziet de lente eruit zoals het huidige Hollandse weer. Toch brengen de vrouwen met hun borsten wel wat teweeg.

Lees ook:Angelina Jolie laat ook haar eierstokken preventief verwijderen
Lees ook:Borstvoeden freestyle: je kunt op je kop gaan staan
Lees ook:VICE volgt FEMEN’s sextremistes in Parijs
Lees ook:Blote Borsten Bijbel schiet Hogeschool Amsterdam in verkeerde keelgat
Lees ook:Tunesië is eerste Arabisch land dat vrouwen in grondwet opneemt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het wapen van de nieuwe feministes: hun blote borsten!

  1. jalil golestani

    i love you

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>