JERUSALEM: door de ogen van een joodse, christen- en moslim-vrouw

JerusalemTheMovieWomenIn de 3D-film ‘Jerusalem’ vertellen een joodse, een christelijke en een islamitische jonge vrouw hun verhaal.

Want hoe is het om daar te leven?

De film neemt het publiek mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld.

De stad werd de afgelopen 5000 jaar ontelbare keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden. Wat maakte deze stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? En hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de 3 grote godsdiensten?

Jerusalem The Movie volgt ook de archeologen Jodi Magness en Nazmi al-Jubeh. Zij onderzoeken enkele bijzondere historische locaties in de regio om meer inzicht te krijgen in de stad die altijd een kruispunt van verschillende beschavingen is geweest.

Jerusalem tracht mensen te inspireren met verhalen en duidelijk te maken waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen. Bijzondere beelden van de heiligste plaatsen van de stad, evenals zeldzame luchtfotobeelden van de oude stad, maken Jerusalem tot een unieke filmische ervaring.

Jerusalem The Movie is vanaf 1 april 2014 dagelijks te zien in het Omniversum in Den Haag.

Lees ook:Meer vrouwenfiguren in The Lego Movie II
Lees ook:Nieuw hoofdstuk in Gucci’s ‘Chime for Change’
Lees ook:65 markante vrouwen van 65
Lees ook:Palestijnse vrouwen moeten wachtwoorden delen met hun man
Lees ook:Nederlandse Ellen Wissink winnares vrouwenfoto-wedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>