Nederlandse Ellen Wissink winnares vrouwenfoto-wedstrijd

AmazingWomenSCA, op dit moment waarschijnlijk het bekendst door de gelijknamige vrouwenploeg in de Volvo Ocean Race, is een groot Zeeds bedrijf in maandverband en andere zogenaamde hygiene-producten.

Samen met Getty Images, 1 van de grootste foto-databanken ter wereld, organiseerden ze afgelopen jaar een internationale fotowedstrijd voor vrouwen en over vrouwen……

De winnaressen zijn inmiddels bekend en gaan naar een stop-over locatie van de zeilrace, om daar hun fotografische bijdrage te leveren.

“We zijn onder de indruk van de enorme diversiteit van de foto’s die zijn ingestuurd. Ook vinden we het bijzonder om te zien hoe deze vrouwelijke fotografen hun portfolio ontwikkelen tijdens de stop-overs”, aldus Gertie Eikenaar van SCA Benelux.

“De wedstrijd is bedoeld om vrouwen in hun kracht te zetten. We verzamelen bijzondere verhalen van gewone vrouwen en hopen via deze weg andere vrouwen over de hele wereld te inspireren’

Er zijn in totaal 260 professionele foto’s ingestuurd en er zijn 6 winnaressen gekozen, waaronder de Nederlandse Ellen Wissink uit Nijmegen.
Joy despite
ZELDA GARDNER

Zhouzhuang, China
HOLLY POWERS

Kyoto girls
ELLEN WISSINK

Iron Ladies
SARA STRANDLUND

La Vieja
BARBARA FUENTES

Pakistani Women
TEO JIOSHVILI

Naast de fotowedstrijd heeft SCA een ander initiatief om powervrouwen in het zonnetje te zetten. Met ‘Amazing Women Everywhere’ roept SCA iedereen op om verhalen van bijzondere vrouwen uit alle werelddelen te delen.

Lees ook:GUCCI gebruikt powervrouwen als Beyoncé voor een betere wereld
Lees ook:Ellen ten Damme en haar 7 hoofdzonden
Lees ook:Vrouwen-condooms: onbekend maakt onbemind
Lees ook:JERUSALEM: door de ogen van een joodse, christen- en moslim-vrouw
Lees ook:Nederlandse VOGUE brengt zomerboek uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>