A.s. eerste vrouwelijke premier van Nederland schrijft (S)HEVOLUTION

hul-shevolutionKirsten van den Hul (1976) wil de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden.

Ze was in 2011 de Nederlandse vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties en is oprichter van The Change Agent, dat bedrijven adviseert over diversiteit, communicatie en verandering en had o.m. de NOS, het Ministerie van OCW, Nike en Zuidas Amsterdam als opdrachtgever.

Ze studeerde Oost-Europese Studies en Arabisch. Naast haar werk als Change Agent schrijft ze een wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad.

Nu is er haar boek ‘(S)hevolution, de eeuw van de vrouw’……..

Vrouwen produceren meer dan de helft van al het voedsel, doen tweederde van het werk en nemen ruim 80% van alle aankoopbeslissingen. En toch is er geen land ter wereld waar gelijkheid tussen mannen en vrouwen een feit is.

De vrouwenemancipatie is niet voltooid, maar mislukt. Tijd voor revolutie, vindt Kirsten van den Hul. Ze vroeg honderden vrouwen en tientallen bekende Nederlanders op welk gebied zij de meeste verandering zouden willen zien.

Ongelijke beloning, glazen plafonds, huiselijk geweld en het schoonheidsideaal bijvoorbeeld.

Tijdens haar onderzoek bleek dat mannen en vrouwen meer van elkaar verschillen dan ze dacht, en dat juist daarin de oplossing schuilt. In ‘(S)hevolution’ pleit ze voor een radicale koerswijziging. Sta op eigen benen, weet wat je kunt en vertel dat ook. Niet omdat het moet, maar omdat het werkt.

De tips uit dit boek kunnen worden toegepast in directiekamers en aan onderhandelingstafels, maar ook op school, aan de keukentafel of op het werk.

Voor alle vrouwen die de wereld willen veranderen en voor de mannen die hen daar graag een handje bij helpen. Voor recruiters, beleids- en opiniemakers voor wie het argument ‘we willen ze wel, maar we kunnen ze niet vinden’ niet meer voldoet.

Kortom: voor iedereen die gelooft in het vlindereffect van geleidelijke verandering.

Kirsten introduceerde ook het begrip (s)hero’s….

Lees ook:Kirsten van den Hul is winnares Joke Smit Prijs 2013
Lees ook:Annemarie van Gaal, Kirsten van den Hul en Gerda de Vries gaan op voor Joke Smit Prijs
Lees ook:‘Vrouwelijke James Bond moet wel lesbisch zijn’
Lees ook:GUCCI gebruikt powervrouwen als Beyoncé voor een betere wereld
Lees ook:Beyoncé eert moeder Tina Knowles als grootste inspirator

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>