Kirsten van den Hul is winnares Joke Smit Prijs 2013

Kirsten-van-den-HulKirsten van den Hul is de winnares van de Joke Smit Prijs 2013.

De organisatieadviseur ontving de prijs uit handen van minister Jet Bussemaker van o.a. Emancipatie, tijdens het Emancipatiecongres KRACHT dat vandaag in Den Haag plaatsvond………

Dat meldt De Rijksoverheid.

De jury was unaniem in haar oordeel dat Kirsten van den Hul de prijs verdient vanwege haar inzet als aansprekend ambassadeur met een duidelijke visie op vrouwenemancipatie waarin vrouwen én mannen een rol spelen.

Krachtbedrijf van Josette Dijkhuizen ontving de Aanmoedigingsprijs voor Emancipatie.

In haar rapport roemde de jury het feit dat Van den Hul een geheel nieuwe invulling geeft aan de slogan ‘het persoonlijke is politiek’.

Daarmee slaagt zij erin een brug te slaan tussen verschillende groepen vrouwen in de samenleving en weet zij lastige thema’s als het deeltijddilemma bespreekbaar te maken. Ze is een aansprekende ambassadeur van de ‘vrouwenzaak’.

Belangrijk daarbij is volgens de jury dat ze daarbij mannen niet uit het oog verliest. Ze roept in dit kader op tot (s)hevolution en is een ware ‘change agent’ op terrein van vrouwenemancipatie.

Voormalig VN-vrouwenvertegenwoordiger Van den Hul draagt haar boodschap op moderne wijze uit: twitterend, bloggend, schrijvend in verschillende media en aan tafel bij diverse TV-programma’s.

Lees ook:Annemarie van Gaal, Kirsten van den Hul en Gerda de Vries gaan op voor Joke Smit Prijs
Lees ook:Joke Smit Prijs 2015 naar Vreneli Stadelmaier
Lees ook:Esther Gerritsen genomineerd voor zowel de Libris- als de Jongerenprijs
Lees ook:Vanaf vandaag kun je vrouwen nomineren voor Joke Smit Prijs 2013
Lees ook:Thrillerschrijfster Mel Wallis de Vries wint Prijs Jonge Jury

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>