IJsland: het vredigste en vrouwvriendelijkste land ter wereld

RosiePeaceDe kloof tussen mannen en vrouwen is het kleinst in de Noordelijke Europese landen.

Met daarbij met stip op 1: IJsland, met jawel haar vrouwelijke premier Jóhanna Sigurdardóttir, die officieel getrouwd is met haar vrouw Jonina Leosdottir.

Zo blijkt uit cijfers van het Wereld Economisch Forum.……

Voor de jaarlijkse studie wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid van vrouwen tot onder andere onderwijs en gezondheidszorg, maar ook met hun vertegenwoordiging op het politieke en economische toneel van de verschillende naties.

Voor het 5e jaar op rij behaalde IJsland de hoogste score en kan het zich het meest vrouwvriendelijke land ter wereld noemen.

‘Buurlanden’ Finland, Noorwegen en Zweden volgen op de voet. De top 10 telt 7 Europese landen. De Verenigde Staten behaalden de 23ste plaats.

IJsland is tevens het vredigste land ter wereld, blijkt uit deze week gepubliceerde Wereldvredesindex 2014. Nederland scoort ook positief en staat op nummer 20 van de 162 onderzochte landen.

In het algemeen zijn Europese landen de veiligste: vooral Scandinavië doet het goed. Ook Nieuw-Zeeland, Canada en Japan staan hoog op de lijst. De Balkan heeft het afgelopen jaar de meeste groei doorgemaakt wat vrede betreft.

 

Lees ook:Noord-Europa beste plek voor vrouwen, Congo en Afghanistan de slechtste
Lees ook:Gelijkwaardigheid mannen en vrouwen in Scandinavië het hoogst
Lees ook:Nederlandse m/v-kloof afgelopen jaar niet kleiner geworden
Lees ook:Noord-Europa is de beste plek ter wereld voor moeders, Afrika de slechtste
Lees ook:29% van de managers in Nederland is vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>