Patti Valkenburg over onze ‘Schermgaande Jeugd’

PattiValkenburgSchermgaandeJeugdJongeren zitten iedere dag 6 uur voor een scherm. Dat is meer tijd dan ze op school doorbrengen.

Hadden we het vroeger over schoolgaande jeugd, nu kunnen we beter spreken van schermgaande jeugd.

Wat doet al dit schermgebruik met de jeugd? Wordt ze daar slimmer of dommer van, dikker of dunner, beter of slechter? En hoe moeten ouders ermee omgaan?

Patti Valkenburg, hoogleraar media, jeugd en samenleving aan de Universiteit van Amsterdam, legt in haar boek ‘Schermgaande Jeugd’ uit dat de invloed van media op kinderen helemaal niet zo slecht hoeft te zijn dan wordt beweerd. Haar tips leren ouders hoe ze het best hun kinderen begeleiden in een tijdperk van media en technologie.

Prof. Dr. Patti M. Valkenburg is een internationaal befaamd wetenschapper op het gebied van jeugd & media. Ze is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde eerder verschillende succesvolle boeken, waaronder ‘Vierkante Ogen’ en ‘Beeldschermkinderen’.

Valkenburg is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Voor haar vernieuwende onderzoek ontving zij in 2011 de NWO-Spinozapremie, de hoogste Nederlandse wetenschapsprijs.

Lees ook:José van Dijck eerste vrouwelijke president KNAW
Lees ook:Machtigste vrouw Nederlands onderwijs Louise Gunning opgestapt
Lees ook:Louise Fresco per 1 juli bestuursvoorzitter WUR
Lees ook:Religie-wetenschapster en genetica winnen Spinoza Premie
Lees ook:Hille van der Kaa nieuwe hoofdredacteur BN de Stem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>