Mannen- en vrouwenhersenen idem, maar verschillend gevormd

gina-ripponVergeet het hele Mars-/Venus-gezeur. Volgens Prof. Gina Rippon hebben beide seksen dezelfde hersenen en dezelfde kwaliteiten, maar ontwikkelen ze zich alleen anders door activiteiten in de jeugd.

Dit weekend spreekt de Britse neurowetenschapster op het Science Festival en in voorbereiding daarop sprak ze met The Telegraph………

“Verschillen tussen mannen en vrouwen gecreëerd door het idee dat de samenleving heeft van de 2 seksen, niet door biologie. Jongens en meisjes doen andere spelletjes en hebben vaak ook ander soort speelgoed. Dat veroorzaakt dat ze andere kwaliteiten ontwikkelen.

Rippon luidt de noodklok, maar benadrukt ook dat het niet te laat is.

“Ons brein kan veranderen. Als je vrouwen 3 maanden Tetris laat spelen, verandert dat fundamenteel iets in hun hersenstructuur. We kunnen niet achterover leunen en accepteren dat vrouwen niet geïnteresseerd zouden zijn in wetenschap vanwege een ‘hersenafwijking’. We moeten zorgen dat meer vrouwen wetenschapper worden want ze kunnen het en we hebben ze nodig.”

Lees ook:Mars & Venus op de schroothoop: mannen- en vrouwenhersenen gelijk
Lees ook:Zeg niet tegen je dochter dat ze bazig of kattig is
Lees ook:Vrouwen willen zelfverzekerder zijn, mannen empathischer
Lees ook:Vrouwen en mannen gaan steeds meer op elkaar lijken
Lees ook:Fotografe Grace Chon maakt je happy met kind en hond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>