Dermatologe Jetske Ultee: flikker al die potjes crème maar in de kliko!

JetskeUlteeVorige week schreven we al hoe de cosmetische industrie ons in de afgelopen eeuw allerlei ‘kwalen’ heeft aangepraat, waar we dan door hun dag-, nacht-, oog-, elleboog-, been- , BB- en CC-crèmes etcetera vanaf zouden komen.

Dermatologe Jetske Ultee.nl is vandaag zo moedig te zeggen dat we ons dit niet langer moeten laten aansmeren……..

Dat vertelt zij in een interview in De Volkskrant.

Het is helaas een zeer slimme marketingmythe dat we al die potjes op ons planchet moeten hebben staan, volgens Dr. Ultee.

De dermatologe hield een paar jaar geleden een enquête onder 500 vrouwen. De meesten dachten dat het echt noodzakelijk was om zowel dag- als nachtcrème te hebben en er stond ook nog vaak een speciaal potje rond de ogen-crème bij

“Als ik de ingrediëntenlijsten van een crème bekijk, kan ik niet zien of het een dag- of nachtcrème is”, aldus Dr. Jultee.

“De huid heeft in de nacht geen andere ingrediënten nodig dan overdag. Je kunt dus precies hetzelfde op je gezicht smeren en ook onder je ogen. Dat scheelt een hoop geld.”

En dat geweldige dure serum dat je je zojuist door die aardige verkoopster bij de Bijenkorf hebt laten aansmeren? “Als je het vergelijkt met soep is een serum de heldere paddestoelensoep en een crème de romige champignoncrèmevariant.” Klare taal van de dermatologe.

Beter kun je investeren in een goede zonnebrandcrème, want UV-filters zijn wel belangrijk en degene die in dagcrèmes zitten, werken nauwelijks.

Beschermd de zon in? Dan moet je om de 2 uur opnieuw smeren en ook nog eens de volle laag.

De cosmeticabedrijven zullen niet blij zijn met de uitspraken van deze wetenschapster, maar veel vrouwen wisten het eigenlijk wel: het is duur gekochte hoop in een potje.

Gewoon zo gracieus mogelijk oud worden en smeren met 1 potje van bijvoorbeeld de Bodyshop en een goede zonnebrand: dan ben je er dus wel!

Lees ook:Hoop in een potje: wat de cosmetische industrie ons aansmeert
Lees ook:100 jaar kopzorgen van vrouwen III. Schokkend: de Arabische wereld
Lees ook:Er is geen glazen plafond, maar wel een plakkende vloer!
Lees ook:Amy Poehler & Tina Fey: Hoezo zijn vrouwen niet grappig?
Lees ook:Ilse Ultee wint prijs voor scriptie over lesbische meemoeders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>