Vrouwen halen de mannen ook met bêta-wetenschappen in

ScienceOp universiteiten was er altijd een duidelijk scheiding tussen de alfa-wetenschappen en de bêta-vakken. Zo werden de bokken van de schapen gescheiden.

Het is echter een gegeven dat deze scheiding aan het verdwijnen is en dat heeft te maken met het algemene educatieniveau van een land…..

Zo blijkt uit onderzoek van Internationales Institut für angewandte Systemanalyse na bestudering van gegevens uit het Share programma met meetgegevens van 31.000 mensen tussen de 50 tot 84 jaar oud uit 13 Europese landen, dat gepubliceerd is in PNAS.

Hoe hoger een land gemiddeld is opgeleid, hoe kleiner de mentale verschillen tussen mannen en vrouwen. Mannen worden dus beter in taal en vrouwen beter in rekenen.

Zo zijn mannen de afgelopen decennia duidelijke beter geworden qua woordenschat. In Noord Europa is het verschil al bijna verdwenen. In Zuid Europa, waar vrouwen nog steeds minder studiekansen krijgen, is het verschil er nog wel.

Hetzelfde is te zien op het gebied van rekenen. Daar maken juist vrouwen een inhaalslag. In Noord Europa zijn de vrouwen in het algeheel zelfs beter geworden.

Één geslachtsverschil blijft ondanks opleidingen overeind: namelijk het kortetermijngeheugen. Wie mannen en vrouwen vraagt een opgelezen woordenlijst te herhalen, krijgt van vrouwen gemiddeld meer woorden te horen, hoe een land ook is opgeleid.

Lees ook:Gemiddeld Nederlands vrouwenpensioen ligt 40% lager dan mannenpensioen
Lees ook:Vrouwelijke stagiairs krijgen minder vergoeding dan mannelijke
Lees ook:Het is de 59ste dag van het jaar: Equal Pay Day
Lees ook:Mannen zijn van nature in alle vakken beter dan vrouwen
Lees ook:Grootste inkomenskloof tussen mannen en vrouwen zit bij de pensioenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>