Mannelijke managers verdienen 20% meer dan vrouwelijke

Het bruto loonverschil tussen mannen en vrouwen is vorig jaar in de meeste beroepen iets afgenomen. Vooral bij administratieve medewerkers en machine operators.

Echter in met name leidinggevende beroepen niet.

Mannen verdienen in bijna iedere beroepsgroep nog steeds meer dan vrouwen…..

Dit blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en de arbeidsmarkt in Nederland.

Mannelijke managers verdienen 20,7% meer dan hun vrouwelijke collega’s. Deze loonkloof groeide vorig jaar bovendien met 2,5%. Het salarisverschil tussen beide groepen bedraagt €5,10 per uur.

Ook onder service medewerkers en ongeschoolde arbeiders groeide de loonkloof in 2013, met respectievelijk 3,3% en 1,8%.

Hoewel mannen in alle beroepsgroepen nog meer verdienen dan vrouwen, is in de meeste vakgebieden het bruto loonverschil tussen mannen en vrouwen vorig jaar wel kleiner geworden.

Vooral bij administratieve medewerkers (-5,1%) en machine operators (-6,3%) is het verschil afgenomen. Ook onder ambachtslieden en professionals werd het gat kleiner. Onder technici bleef de loonkloof vrijwel gelijk.

“Gelijke betaling voor mannen en vrouwen is niet alleen vanuit een ethisch perspectief belangrijk, ook voor de ontwikkeling van het personeelsbestand is het cruciaal”, vindt Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.

Lees ook:Loonkloof kleiner, omdat mannen minder verdienen
Lees ook:Jonge vrouwen verdienen nu meer dan hun mannelijke leeftijdgenoten
Lees ook:Loonkloof onder jongeren kleiner
Lees ook:Marketing en PR-vrouwen verdienen meer dan hun mannelijke collega’s
Lees ook:Salesforce trekt inkomens mannen en vrouwen gelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>