Met borstmelk komt je kind sociaal weer hogerop dan jijzelf

BrestfeedingNiet alleen worden kinderen die door hun moeder gevoed worden tijdens de eerste maanden van hun leven intelligenter: ze worden ook sociaal intelligenter.

Het stimuleert ook hun vermogen om later te stijgen op de sociale ladder…….

Dat toont een nieuwe studie van de University College London aam, waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Archives of Disease in Childhood’.

Er werd onderzoek gedaan naar de veranderingen in de sociale klasse onder 17.419 mensen die geboren zijn in 1958 en 16.771 mensen geboren in 1970.

Ze vroegen de moeders toen hun kind 5 of 7 jaar was of ze borstvoeding hadden gegeven en vergeleken de sociale klasse van de vader toen de kinderen 10 of 11 jaar oud waren met de sociale klasse van het kind zelf op volwassen leeftijd.

Het bljkt dat borstvoeding de kans op omhoog klimmen op de sociale ladder met een kwart vergroot en de kans dat hij of zij naar beneden ‘valt’ met 20% verkleint.

Borstgevoede kinderen vertoonden tevens minder tekenen van stress.

De wetenschappers merken op dat het moeilijk aan te wijzen is wat nu exact het grootste voordeel voor het kind biedt: de voedingsstoffen in de moedermelk of het huid-op-huid contact en de bijbehorende binding tijdens het geven van borstvoeding.

“Misschien is het de combinatie van fysiek contact en de voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van de hersenen,” aldus één van de onderzoekers.

Lees ook:Flying nannies gaan het in vliegtuigen aangenamer maken
Lees ook:Bij borstvoeding moet je over het idee van seks heenstappen
Lees ook:NIPT-test: worden we er beter van als Down is uitgeroeid, zoals in Denemarken?
Lees ook:Een slimme meid krijgt haar kind op tijd!
Lees ook:Vrouwelijke eerstgeborenen zijn uitblinkers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>