Zelfs hoogopgeleide vrouwen worden domme wichten door celebrisering

Ik vind het zelf ongelooflijk hoe vanaf pakembeet het begin van deze eeuw de vercelebrisering heeft toegeslagen.

Daarmee bedoel ik de roem, de adoratie en de voorbeeldfunctie van de zogenaamde ‘sterren’. En dan vooral van het type supermodel of actrice in een van voor naar achter gescripte film.

Vrouwen die ongeveer 3 uur in de make-up ruimte hebben gezeten en aangekleed zijn door professionals. Zij geven een plaatje af aan de ‘gewone’ mensen hoe een vrouw kan zijn. Althans: een in de schmink- en kleedkamer totaal bedachte en gemaakte vrouw.

Moet ik de dames bij hun namen noemen? Nee vast niet. Dat dit soort gekunstelde leeghoofden een slechte invloed hebben, zie ik al jaren. Tot mijn schrik beïnvloeden ze zelfs de hogeropgeleide vrouwen van nu………….

Lachen met de domme meiden uit ‘Oh oh Tirol’, jezelf vergapen aan de onbeschrijflijke onbenulligheden van Paris Hilton en Nicole Ritche: het is zelfs verslavend volgens de Amerikaanse advocate Lisa Bloom, auteur van het boek ‘Think: Straight Talk for Women to Stay Smart in a Dumbed-Down World’.

‘Vrouwen moeten weer gaan nadenken en zich bezighouden met serieuzere onderwerpen om hun brein niet te laten inkakken door dat soort hersenloze tv-shows. Uit een recente enquête bleek dat maar liefst een kwart van de jonge vrouwen liever een schoonheidswedstrijd wint dan de Nobelprijs voor de Vrede. Toch behalen meisjes vaak betere resultaten dan jongens op school”, schrijft Bloom in haar boek.

Ik herken het enorm uit mijn omgeving. Geschoolde vrouwen met een redelijke tot goede baan die zich alleen nog druk maken over of ze nou dat volgende paar schoenen wel of niet moeten kopen. En dan met elkaar gaan twitteren of mailen over het feit dat ze schuldgevoel hebben als ze iets gekocht hebben en dat ze het niet aan hun nieuwe vriendje (alsof hij erover gaat haha) durven vertellen. Tenenkrommend hersenloos geleuter van vrouwen die met dezelfde hoeveelheid energie bergen zouden kunnen verzetten voor sexegenotes in andere gebieden van de wereld.

Lisa Bloom wijst terecht op de strijd van onze moeders en grootmoeders: “We hebben een probleem, de voorgaande generatie vrouwen vocht erg hard voor hun rechten, voor gelijkheid in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Laten we hun grote inzet alle eer aandoen en vechten voor hogere doelen dan het posten van schattige katjes op Facebook. Hierdoor verlagen we ons tot het niveau van egocentrische celebs, dronken socialites en arrogante aandachtszoekers waar we over lezen.”

Lees ook:Nederlandse vrouwen zijn de platste van Europa
Lees ook:‘Elke vrouw heeft genoeg aan 1 paar schoenen’
Lees ook:Hoe meer een vrouw verdient, hoe hoger haar hakken!
Lees ook:De geboorte van een koningin: zelfs VOGUE heeft een Maxima-special
Lees ook:Menig man wordt door Nederlands Kampioene Lisa Schut voor schut, nee schaakmat gezet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>