Nederlandse vrouwen zijn de platste van Europa

De Nederlandse vrouw is toch nog steeds: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Een echte poldermentaliteit.

In de VS laten vrouwen bijvoorbeeld hun kleinste teentjes verwijderen om bepaalde schoenen met torenhoge hakken te aan te kunnen, wij in Nederland zijn van het platteland en houden van ‘flatjes’.

De hoogste hakken worden in Europa gedragen door Italiaanse, Engelse en Poolse vrouwen. De Nederlandse vrouw sluit de rij en is de draagster van de platste schoenen……..

Dit blijkt uit onderzoek van een online schoenenwinkel onder vrouwen en mannen in 7 Europese landen.

Italiaanse, Poolse en Engelse vrouwen kochten het afgelopen jaar minimaal 1 paar schoenen met hakken boven de 7 cm of zelfs boven de 10 cm.

Nederlandse vrouwen scoren onder het gemiddelde als het gaat om hoogte. Zij kochten wel schoenen, maar vaak met een kleine hak tot 3 cm of met een mediumhak tussen 4 en 6 cm.

Europeanen kopen schoenen op basis van comfort (47%), prijs (36%), kwaliteit (36%) en stijl (28%). Voor Nederlanders is dit ook de top 3, maar uiteraard weegt voor ons Nederlanders de prijs zwaarder mee (43%) dan voor andere Europeanen.

Fransen omschrijven hun eigen stijl als chic, Italianen als trendsettend, Spanjaarden en Nederlanders als ontspannen en cool; Duitsers als klassiek en Engelsen als traditioneel. Op de vraag hoe zij de stijl van andere Europeanen omschrijven, is het opvallend dat de respondenten bij Nederlanders geen sterke associatie hebben.

We gaan dus vooruit. Vroeger werden we ronduit als plomp en niet elegant beschouwd.

Lees ook:Rare Rus wil hoge hakken én platte schoenen gaan verbieden
Lees ook:Vrouwen toegang filmfestival Cannes geweigerd vanwege platte schoenen
Lees ook:Valentino-vrouwen à la de Hollandse meesters
Lees ook:Canadese Parisienne ontwerpt schoen die hakhoogte verstelbaar is
Lees ook:Maxima had gelijk: wij zijn van één koekje bij de koffie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>