Een ode aan de sportende vrouw van Nike

Sportmerk Nike presenteer de Da Da Ding. Een filmpje, eigenlijk een clip, waarin vrouwelijke atleten uit India het al rennend, springend, boksend, dansend en zwemmend tegen elkaar opnemen.

Bijna op hetzelfde moment wordt bekend dat een vrouw die 3 jaar geleden het slachtoffer werd van een brute groepsverkrachting, door diezelfde heerschappen opnieuw gegrepen is. Ze waren net vrij uit de gevangenis en omdat ze uit een hogere kaste afkomstig zijn, kwamen ze ‘effe wraak nemen’.

Er moet dus nog heel wat veranderen voor Indiase vrouwen, zeker op het gebied van de seksualiteit. Berucht in het land zijn ook de ondergrondse bordelen waar tienermeisjes seksueel worden geëxpliteerd.

Nike wil met deze video een flinke slinger geven aan het employeren van de vrouwen. In de aanloop naar de Olympische Spelen waarbij India met haar grootste delegatie ooit komt, is de video al miljoenen keren bekeken.

Lees ook:Vrouwen willen niet meer op vakantie naar India
Lees ook:Geweld tegen vrouwen in India piekt
Lees ook:Verkrachtings-documentaire India verboden in land zelf
Lees ook:Indiase vrouwen zetten sociale media en smartphones in tegen seksueel geweld
Lees ook:Lilianne Ploumen steunt Indiase vrouwen bij start eigen bedrijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>