Patricia Zorko leidt onderzoek naar daders MH-17 crash

PatriciaZorkoNa de aanslag op de MH17 stond Patricia Zorko, politiechef van de Landelijke eenheid, niet achter de microfoons van de media.

Ze was op het bureau harder nodig.

Afgelopen vrijdag stapte ze uit de schaduw van politici met een persconferentie over de vorderingen in het onderzoek.

Zorko is nu ook voor het publiek het gezicht van het MH17-onderzoek…….

Daarover schrijft het AD vandaag.

Patricia Zorko, nazaat van een Joegoslavische opa, haalde eind jaren ’90 de media als 1 van de 3 vrouwelijke Utrechtse districtchefs.

Haar weg naar de top verliep binnen de lijntjes. Van districtschef in Utrecht geleidelijk naar het hoogste segment als politiechef van de Landelijke Eenheid, die onder meer de nationale recherche bestiert.

Niemand binnen de politie is momenteel jaloers op de chef. De zoektocht naar de MH17-daders is gezien de oorlog en de politieke belangen een bijna onmogelijke taak. Ook al heeft ze niet de dagelijkse leiding, ze draagt wel de eindverantwoordelijkheid en iedere ingewikkelde vraag komt bij haar.

Samenwerken met politiediensten in meer dan 10 landen, 100 rechercheurs aansturen en familieleden van slachtoffers onder ogen komen.

Ze is nu het gezicht van het grootste en meest complexe politieonderzoek ooit in Nederland: de jacht op de daders van de aanslag op vlucht MH17. Als topvrouw van de politie moet Patricia Zorko een nationaal trauma voorkomen.

Lees ook:Jannine van den Berg wordt politiechef Landelijke Eenheid
Lees ook:Jacqueline Lampe nieuwe programmadirecteur RNW
Lees ook:Afghaans rolmodel voor vrouwen door moslims bruut vermoord
Lees ook:Eerste vrouwelijke politiechef in Afghanistan
Lees ook:Politie hield deze week grootschalige contrôle op vrouwenhandel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>