Jannine van den Berg wordt politiechef Landelijke Eenheid

JannineVanDEnBergMinister Ard van der Steur heeft Jannine van den Berg voorgedragen als nieuwe politiechef van de Landelijke Eenheid.

Zij zal Patricia Zorko opvolgen, die Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wordt…..

Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Van den Berg is sinds 2013 lid van de korpsleiding. Ze maakt eerst nog een aantal projecten af voordat ze aan haar nieuwe functie begint, o.a. de grote reorganisatie bij het personeel, waarvan ze de eerste fase wil gaan afronden.

Korpschef Gerard Bouman, die zelf per 1 februari vertrekt, vindt de benoeming van Van den Berg positief en logisch. “Als lid van de huidige korpsleiding verwierf zij inzicht in talloze nationale dossiers. De Landelijke Eenheid krijgt dus een politiechef met allround ervaring.”

Van der Steur ziet de nieuwe functie als een niet te missen kans. “Bij de operationeel zo veelzijdige Landelijke Eenheid ligt voor mij een prachtige uitdaging. Daarom volg ik nu mijn blauwe hart.”

De Landelijke Eenheid doet regio-overschrijdend en specialistisch politiewerk. Taken zijn de aanpak van zware, georganiseerde criminaliteit en terrorisme en het bewaken en beveiligen van leden van het Koninklijk Huis. De Dienst Landelijke Recherche valt bijvoorbeeld onder de Landelijke Eenheid.

Lees ook:Patricia Zorko leidt onderzoek naar daders MH-17 crash
Lees ook:Topfotografe Patricia Steur stort zich op Maori-lichaamskunst
Lees ook:Oproep aan vrouwen om te solliciteren naar burgemeesterschap Groningen
Lees ook:Binnenkort rijdt IEDEREEN op een damesfiets, ook mannen
Lees ook:Patricia Steur exposeert deze zomer speciale kinderportretten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>