Ouwe vrijsters? Welnee: slim, succesvol, knap en alleen

womenonwhitecouchHoogopgeleide vrouwen blijven steeds vaker single. Maar heel erg lijden ze daar niet onder.

Ze leiden als vrije vrouw zo’n leuk leven, dat een man wel erg interessant moet zijn, wil hij daar nog iets aan toevoegen.

Alleenstaand wordt de norm………….

Enige tijd terug kreeg OPZIJ een mail van een lezeres. Ze was niet lang daarvoor uitgenodigd geweest voor een vrouwendiner bij iemand thuis. Aan tafel zaten zes slimme, goedverzorgde, aantrekkelijke vrouwen.

Strakke jurkjes, hoge hakken, opvallende sieraden, goed gecoiffeerd, schreef ze. Het was gezellig geweest: gesprekken op niveau, amusante anekdotes. Ze hadden dan ook geen saaie levens. Allemaal behoorlijk succesvol: goeie banen, een leuk koopappartement, een leaseauto voor de deur. Ondernemend ook; met oud & nieuw stapten ze gezamenlijk in een BMW om te feesten in Berlijn. Kortom: superleuke vrouwen.

Maar allemaal single. Net als zijzelf trouwens. Hoe kon dat? Deze vrouwen leken alles te hebben. Haar noodkreet: kon OPZIJ niet eens een artikel over dit fenomeen schrijven? Zijn mannen bang geworden voor ons, zelfstandige vrouwen? Is single blijven een lullig bij-effect van de emancipatie?

Meer lezen? De nieuwe OPZIJ ligt nu in de winkel.

Lees ook:De Groene Amsterdammer wil OPZIJ kopen
Lees ook:Vlaamse actrice zingt lied over haar eigen aanranding
Lees ook:Feministisch maandblad OPZIJ blijft bestaan!
Lees ook:OPZIJ maakt oudejaarsconference met vrouwen
Lees ook:Feministisch maandblad OPZIJ mag wat luxueuzer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>