Anky van Grunsven als heraute: stilstaan i.p.v. knallen met Bonfire

HerautenAnky van Grunsven kijkt vandaag in haar column in Telesport terug op haar rol als heraute tijdens de kroning van koning Willem-Alexander.

En omdat er zoveel over de jurken is gesproken en geschreven is het leuk te melden dat Anky in een turquoise creatie van Monique Colignon voor het koningspaar uit wandelde…….

De 3 herauten waren behalve Anky van Grunsven (rechts) ook Renée Jones-Bos (links op foto) secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken) en Robbert Dijkgraaf (middenin), oud-president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Nieuw was dat in het cortege dit keer ook het Statuut voor het Koninkrijk werd meegedragen, naast de Nederlandse Grondwet.

De herauten kondigen na afloop van de plechtigheid in de Nieuwe Kerk buiten op de Dam aan dat de koning is ingehuldigd.

Anky van Grunsven: “Achteraf is het altijd heel mooi als je zo iets unieks meemaakt. Vooraf had ik best wel een beetje zorgen gemaakt. Want anderhalf uur stilstaan in de kerk is voor mij niet zo heel simpel. Niet bewegen, niet kletsen; dat is niks voor mij. Ik had vooraf allerlei scenario’s in mijn hoofd hoe ik die tijd staand door zou brengen, maar op het eigenlijke moment was ik daar toch niet meer mee bezig. Alles ging als in een roes aan me voorbij.”

Lees de volledige column van Van Grunsven in de De Telegraaf van vandaag.

Lees ook:Anky van Grunsven is heraute voor Willem Alexander
Lees ook:Anky van Grunsven enige vrouw in Top 100 best verdienende sporters
Lees ook:RIP: Anky van Grunsven’s BONFIRE (30) overleden
Lees ook:Anky van Grunsven laat haar Salinero met pensioen gaan
Lees ook:De abdicatie van Beatrix van Oranje Amsberg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>