‘Over 20 jaar blijven vrouwen vruchtbaar boven hun 50ste’

NY-Mag-Old-PreggoDe snelle vooruitgang in stamcel- en regeneratieve therapieën houdt in dat de huidige leeftijdsgrenzen van zwangerschappen waarschijnlijk zullen verdwijnen,

Over 20 jaar bestaat de menopauze niet meer. Het proces van veroudering kan worden stopgezet of zelfs omgekeerd worden en dat geldt ook voor de voortplanting………..

Althans als we de Britse gerontoloog en stamcelspecialist dr. Aubrey de Grey mogen geloven, meldt Weklingelichte Kringen vandaag.

“We zouden de eierstok kunnen verjongen door het te stimuleren of het aanvullen met stamcellen, of zelfs een hele nieuwe eierstok creëren via weefselengineering, net zoals een kunsthart. Er zijn allerlei mogelijkheden.”

Uit eerder onderzoek is gebleken dat primordiale follikels, dit zijn de onrijpe eicellen, uit de ovaria van jonge meisjes die een kankerbehandeling krijgen kunnen worden gehaald en buiten het lichaam verder gerijpt kunnen worden.

Er komen steeds meer aanwijzingen dat de eierstok een onbenut reservoir van voortplantingsmateriaal bevat dat in de toekomst benut zou kunnen worden om de grenzen van de vrouwelijke vruchtbaarheid te verlengen tot voorbij de menopauze.

De Grey is er zelfs van overtuigd dat er ook nog primitieve ei-stamcellen zijn, waardoor de mogelijkheid van een onbeperkte hoeveelheid eicellen wordt gecreëerd. Maar die opvatting is nog omstreden.

Lees ook:Eierstokken wakker schudden en zwanger worden na de menopauze
Lees ook:‘Stokkie voor later’: alle vrouwen voortplantings-materiaal invriezen
Lees ook:Complete eierstok kan in de diepvries
Lees ook:Een slimme (rijke) meid bevriest haar eitjes op tijd
Lees ook:Facebook en Apple betalen eicellen invriezen voor hun werkneemsters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>