Canadese vrouw filmt eigen tia met mobieltje

Toen Stacey Yepes voor de 3e x in korte tijd een toeval kreeg, nam ze haar smartphone om het vast te leggen.

De beelden liet ze de volgende dag aan haar artsen zien. Die concludeerden dat Yepes niet gebukt ging onder stress, maar een tia had gehad.

Volgens CNN redde de opmerkelijke video zo mogelijk het leven van de vrouw.

In de dagen ervoor had Yepes al 2 soortgelijke aanvallen gekregen, maar artsen zeiden dat die stressgerelateerd waren en raadden haar ademhalingsoefeningen aan.

“Het gevoel is er weer”, vertelt Yepes in het filmpje terwijl de camera op haar gezicht gericht is. “Mijn linkerkant tintelt helemaal. Ik weet niet wat er gebeurt”, klinkt het. Ondertussen is te zien hoe Yepes’ mond scheeftrekt en ze moeite heeft om te praten.

Duidelijke symptomen van een tia dus, een mini-beroerte veroorzaakte door kleine bloedstolsels. De 48-jarige Canadese kreeg cholesterolverlagende medicatie en bloedverdunners voorgeschreven en heeft naar eigen zeggen geen aanvallen meer gehad.

Volgens Markku Kaste van het World Stroke Organization heeft Yepes veel geluk gehad. Mensen die hetzelfde zouden meemaken, adviseert hij evenwel om de hulpdiensten te bellen, in plaats van tijd te verspillen aan een video. Waarom de artsen in het geval van Yepes eerst een verkeerde diagnose stelden, weet Kaste niet, maar zoiets kan gebeuren.

Lees ook:Een ode aan de sportende vrouw van Nike
Lees ook:Seksueel geladen clips maken verkrachting ‘normaal’
Lees ook:‘Je mag vrouwen niet slaan. Nog niet met een bloem’
Lees ook:Gevangen Pussy Riot zangeres lijkt foetsie na laatste overplaatsing
Lees ook:Internethit: serveerster hoekt handtastelijke gast tegen de grond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>