Ben je hoer of stoer? Kijk hier naar SLETVREES?!

SlettenVolkskrantMagazineHet is nog steeds zo dat een man die veel vrouwen op zijn palmares heeft staan, scoort. We hebben de laatste jaren niet voor niks ‘De Schaal van Jeroen Pauw‘.

Vrouwen daarentegen die er openlijk voor uitkomen de nodige minnaars te hebben gehad worden weggezet als afgelikte boterhammen, hoer, nymfomane of slet………

Dat is het thema van het boek en de documentaire van Sunny Bergman, die allebei de titel ‘Sletvrees’ mee kregen.

Naar aanleiding daarvan had Volkskrant Magazine afgelopen zaterdag zelfs een ‘Slettenspecial’.

Sinds de seksuele revolutie zouden we de schaamte voorbij zijn, seks zonder schuld en zonde, vrijheid blijheid voor iedereen, dat was het idee.

Maar vrouwelijke seksualiteit wordt vaak verward met mooi en gewillig zijn. En actieve vrouwelijke lust wordt nog altijd kritisch bekeken: een vrouw die juist openlijk seksueel actief is wordt al snel een slet genoemd, terwijl mannen met soortgelijk gedrag stoer zijn.

Waar komt dit negatieve waardeoordeel van de vrouw als slet vandaan? In ‘Sletvrees’ verkent Sunny Bergman het denken over vrouwelijke seksualiteit en onderzoekt hoe sletvrees ons bewustzijn en ons seksleven binnendringt.

Lees ook:Seksuologen geven prijs aan Sunny Bergman’s SLETVREES
Lees ook:Sletvrees: met hoeveel mensen deed jij het?
Lees ook:Ook last van sletvrees?
Lees ook:Sletten bestaan niet. Sletvrees wel.
Lees ook:Van G-spot tot Y-sprong: themaweek op HollandDoc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>