Van G-spot tot Y-sprong: themaweek op HollandDoc

AppleVaginaVrouwen en seksualiteit. Het blijft behelpen.

Volgens Sunny Bergman hebben vrouwen nog altijd last van een Victoriaanse dubbele moraal, zo stelt ze in haar nieuwe documentaire ‘Sletvrees?’ die volgende week wordt uitgezonden.

Holland Doc 24 slaat zich door een oerwoud van preutsheid en hypocrisie en ontdekt een reeks topdocumentaires over bunnies, bitches en bambi’s, maagden en Madonna’s, snollen en lellebellen.

passionpowerPASSION & POWER: The Technology of Orgasm
Historica Rachel Maines stuitte tijdens een onschuldig onderzoek naar naaipatronen in damesbladen uit het begin van de 20ste eeuw op een reeks advertenties voor vibrators. Ze ontdekte dat de penisvormige apparaten aanvankelijk het werk van artsen moesten verlichten, die handmatig probeerden vrouwen van hun hysterische aanvallen af te helpen. De docu toont op basis van Maines’onderzoek hoe vroeger en nu tegen het vrouwelijk orgasme en de vibrator wordt aangekeken.
Uitzending o.a. op zaterdag 9 november 2013 om 21.40 uur

BunnyYearsTHE BUNNY YEARS
Veel vrouwen hebben last van het ‘domme blondjes syndroom’. De documentaire laat zien dat dat nergens voor nodig is. ‘Beauty’ en ‘brains’ kunnen wel degelijk samengaan. De film gaat over vrouwen die ooit als Playboy-bunny werkten in de erotische bar The Chicago Playboy-club. Geen van hen is in het vak blijven hangen. Nadat ze hun satijnen bunny-oortjes aan de wilgen hingen, maakten ze onder andere carrière als wetenschapper, operazangeres, advocaat en effectenmakelaar.
Uitzending o.a. op woensdag 13 november 2013 om 21.50 uur

GSpottingG-SPOTTING
Geen plekje verschaft vrouwen zoveel plezier en is tegelijkertijd zo controversieel als de G-spot. De wildste verhalen doen de ronde over deze erogene zone. Maar hoe zit het nu echt? Ségolène Hanotaux en Gilles Bovon doen een moedige poging om het mysterie te ontrafelen. Tijdens hun zoektocht door de fascinerende wereld van de seksuologie komen ze tal van kleurrijke karakters tegen, die zich ontpoppen als voor- en tegenstanders van de G-spot.
Uitzending o.a. op zondag 10 november 2013 om 21.00 uur

Bitch&BambiTUSSEN BITCH EN BAMBI
Sterke, ambitieuze, carrièregerichte vrouwen komen moeilijk aan de man. In de grote steden is een ‘vrouwenoverschot’ aan het ontstaan, omdat meer vrouwen dan mannen studeren. In DEZE DOCU onderzoekt Bram van Splunteren hoe 5 vrouwen tussen de 19 en de 40 jaar dit probleem proberen te tackelen. Stellen ze niet te hoge eisen?
Uitzending o.a. op zaterdag 9 november 2013 om 20.20 uur

MarliesDekkersPROFIEL: MARLIES DEKKERS
Marlies Dekkers was jarenlang een topontwerpster op het gebied van lingerie. De door haar ontworpen bh’s werden zelfs gedragen door Sarah Jessica Parker in de tweede Sex and the City-film. In een aflevering van Profiel vertelt de lingeriekoningin over het onconventionele pad dat zij gekozen heeft, over de feministische onderlaag in haar ontwerpen en over haar manier van werken vanuit de beleving van de vrouw.
Uitzending o.a. op dinsdag 12 november 2013 om 21.16 uur

ideal-womanDE STILLE OVULATIE
De eisprong of ovulatie is het moment waarop een rijpe eicel de eierstok verlaat. Vrouwen zijn dan het meest vruchtbaar. Bioloog Karl Grammer ontdekte dat vrouwen zich op dat moment veel bloter, dat wil zeggen ‘sletteriger’ kleden. Regisseur IJsbrand van Veelen legde dit onderzoek vast in een disco voor het wetenschapsprogramma Noorderlicht.
Uitzending o.a. op maandag 11 oktober 2013 om 22.30 uur

SetvreesHOLLAND DOC 24 EXTRA: Interview met Sunny Bergman over ‘Sletvrees?’
Sletvrees?, de nieuwste documentaire van Sunny Bergman, is donderdag 14 november op Nederland 3 te zien. Hierin onderzoekt zij de dubbelzinnige relatie van vrouwen met seksualiteit. Meteen na de uitzending kunt u op Holland Doc 24 kijken naar een gesprek van journaliste Sarina Vitta met Sunny Bergman, waarin zij vertelt over haar rol als maakster én hoofdpersoon in haar film Sletvrees?
Uitzending: donderdag 14 november 2013 om 22.05 uur op Holland Doc 24

TRAILER:

Lees ook:Sletvrees: met hoeveel mensen deed jij het?
Lees ook:Sunny Bergman vanwege zwarte pieten-documentaire opgepakt bij intocht
Lees ook:Seksuologen geven prijs aan Sunny Bergman’s SLETVREES
Lees ook:NPO Doc stort zich samen met IDFA op de vrouwelijke visie
Lees ook:Ben je hoer of stoer? Kijk hier naar SLETVREES?!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>