Vrouwelijke specialisten in alle geledingen van Het Pelvic Care Center

JannekePisHet Pelvic Care Center van Maastricht UMC+ heeft sinds kort voor ieder vakgebied minimaal 1 vrouwelijke specialist beschikbaar.

Dat is relevant aangezien veel vrouwen met bekkenbodemklachten er de voorkeur aan geven behandeld te worden door een vrouwelijke specialist.

Vrouwen noemen ‘herkenning’ en ‘schaamte’ daarvoor als belangrijkste argument………

Sowieso moeten vrouwen vaak een drempel overwinnen voordat ze medische hulp zoeken voor een probleem als incontinentie. Veel vrouwen durven niet goed uit te komen voor ongewild urineverlies, of ze denken dat er niets aan te doen is, terwijl er vaak wel degelijk wat aan de klachten gedaan kan worden.

Hoewel het merendeel van de patienten van het Pelvic Care Center vrouw is, is urineverlies geen puur vrouwelijk probleem. Ook mannen op gevorderde leeftijd kunnen er last van krijgen. Als het gaat om klachten van genitale of urologische aard, geven ook mannen de voorkeur aan een arts van hetzelfde geslacht.

Het is bij uitstek de plek waar bekkenbodemklachten als verzakkingen, plasklachten en incontinentie behandeld worden. In het centrum zijn alle relevante specialismen gebundeld, te weten gynaecologie, urologie, colorectale chirurgie, bekkenfysiotherapie, seksuologie en psychiatrie.

De eerstvolgende voorlichtingsavond (over incontinentie) vindt plaats op maandag 10 juni aanstaande. Van 19.00 tot 21.00 uur wordt uitgebreid stilgestaan bij onderwerpen als verzakking en inspanningsincontinentie, aandrangincontinentie, blaasproblemen, bekkenbodemfysiotherapie, seksuele problemen bij incontinentie, en ongewild verlies van ontlasting. Na afloop van de verschillende bijdragen is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Mensen die de (kostenloze) voorlichtingsavond op 10 juni willen bijwonen, kunnen zich nog tot en met vrijdag 7 juni aanmelden via 043-3876883 of via email: [email protected]. De voorlichtingsavond vindt plaats in de Greepzaal, op de vierde verdieping van het azM.

Lees ook:Bekkenbodem-specialiste: de Tena Lady is verborgen vrouwenleed
Lees ook:Het is weer Draag Weer Wit Week!
Lees ook:Artsen offeren hun vakanties op om vaginale fistels te opereren in Afrika
Lees ook:Unieke ‘Vrouwenpoli voor depressie’ in Den Haag
Lees ook:Pionier vrouwen-geneeskunde Prof. Lagro-Jansen zwaait af

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwelijke specialisten in alle geledingen van Het Pelvic Care Center

  1. DryMed

    Goed initiatief.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>