Corine Koole over keuzes bij kanker

corinekoole_BP3humCorine Koole, auteur van o.a. ‘Kiezen bij kanker’, is vanavond te gast bij het radioprogramma OBA Live op radio 5.

Eind april bracht Koole dit boek uit samen met uroloog Paul Kil en zet uiteen welke behandelmogelijkheden er bestaan voor patienten wanneer de diagnose kanker vastgesteld wordt………..

Bij de diagnose kanker slaat vaak de radeloosheid bij de patient en zijn familie toe. Toch moet er nagedacht worden of men zich wil laten behandelen, en zo ja, hoe.

Want voor een diagnose zijn er vaak verschillende behandelmethoden en de keuze van artsen en patienten op dit punt heeft meestal meer met persoonlijke dan met medische argumenten te maken.

Kiezen bij kanker. (Hoe) laat ik me behandelen? wil patienten bewust maken van hun mogelijkheden. Met praktische richtlijnen van dr. Paul Kil en in gesprekken van Corine Koole met wetenschappers, artsen en patienten, wordt het patienten en hun naasten makkelijker gemaakt te kiezen tussen de
veelheid aan opties op het gebied van onder meer borst- en prostaatkanker en hersentumoren.

Wanneer bijvoorbeeld kies je voor een borstsparende operatie, en wanneer voor amputatie? Wanneer voor bestraling, wanneer voor chemotherapie? En op welk moment besluit je een behandeling te staken?

Dit boek leidt je door een wereld die je liever niet had willen betreden, maar waar je toch je eigen weg in moet zien te vinden.

Vanavond: ‘OBA Live’, 19:00 uur, Radio 5

Lees ook:‘Verlaten Vrouwen’ van Corine Koole wordt serie bij RTL
Lees ook:Cineaste Meral Uslu filmt eigen borstkanker-proces
Lees ook:‘Ik wou dat ik borstkanker had….’
Lees ook:Phara De Aguirre maakt docu over liefde en seks in tijden van kanker
Lees ook:Je kunt vrouwen niet als mannen behandelen in de medische zorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>