Jacht-weekendjes houden, is de nieuwste trend onder carrièrevrouwen

Pellegrini_GirlHunter-Cover_sml-300x452Marianne Thieme zullen we er niet treffen, maar feit is dat veel carrièrevrouwen in hun vrije tijd ook laten zien dat ze ballen hebben.

Vliegvissen, kleiduiven schieten, wilde kalkoenen afknallen, slachten, plukken en boven een kampvuur roosteren.

Het klinkt als het ideale uitstapje voor stoere machomannen. Toch zijn ’Girl Hunting Weekends’ de nieuwste trend onder Amerikaanse carrièrevrouwen………

Daarvan doet De Telegraaf DFT verslag.

De aanstichter van deze rage is Georgia Pellegrini. Zij begon haar carrière bij Lehman Brothers in New York, maar is inmiddels als culinair blogger en wil ’voedsel verzamelen in de natuur en jagen op klein wild’ aantrekkelijk maken.

“Mijn baan in de financiële sector was de weg van de minste weerstand na school en studie”, vertelt ze op haar eigen website. “Ik vond er echter niets aan en was diep ongelukkig.”

Via diverse kookcursussen en verschillende baantjes in restaurants in de VS, maar ook in de Franse Provence ontdekte ze haar passie voor gezond en lekker eten. “Nieuwsgierig als ik ben wilde ik steeds meer weten over waar mijn voedsel vandaan komt. Dit bracht me weg uit de supermarkt, terug de natuur in.”

In haar boek ’Girl Hunting’ beschrijft ze hoe zij als stadse zich thuisvoelt in de wildernis en met plezier jaagt, vruchten verzamelt en zelf op ambachtelijke wijze voedsel bereidt. Fans roemen haar schrijfstijl die het midden houdt tussen Carrie Bradshaw en de Britse televisiekok Nigella Lawson.

Sinds kort organiseert Pellegrini ook jachtweekendjes voor dames à raison van €2100,- p.p.

“De belangstelling is groot onder drukbezette carrièrevrouwen die eens iets anders willen dan het zoveelste wellnessweekend.”

Georgia Pellegrini “Girl Hunter” Cookbook Promo Video from Todd Porter & Diane Cu on Vimeo.

Lees ook:‘Vrouwen die kostwinner zijn, vormen de bron van alle ellende’
Lees ook:Hij is een baas, zij is een bitch
Lees ook:Vrouwen aan de top zijn slanker
Lees ook:Hoe werkende moeders een nieuwe samenleving creëren
Lees ook:Voor moederdag: CHER zingt duet met 86-jarige moeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>