Franska Stuy vertrekt na 16 jaar als hoofdredacteur Libelle

FranskaStuyLIBELLE-hoofdredacteur Franska Stuy vertrekt. Ze was sinds 1999 in die functie werkzaam bij het vrouwen-weekblad.

“Ja, dit had niemand verwacht, maar mensen die mij goed kennen weten dat ik heel erg van vernieuwing ben”, aldus Stuy in een persbericht van Uitgeverij Sanoma.

Ze vervolgt: “Net als van het managen van creativiteit. En het bouwen aan een merk. Hoofdredacteur van LIBELLE is de allermooiste baan die je kunt hebben, maar toch ga ik. Beter nu dan op een moment dat ik het routine vind worden.”

“De ideeën en plannen voor het komende jaar liggen klaar en mijn opvolger mag daar uitvoering aan gaan geven, met nieuwe inzichten die ongetwijfeld weer leiden tot nieuwe kansen.” Stuy gaat nog geen uitlatingen doen over wat ze hierna gaat doen.

LIBELLE vierde vorig jaar haar 80ste verjaardag en is met een wekelijks bereik van twee miljoen het grootste mediamerk voor vrouwen van Nederland. Stuy ontving in 2011 de Mercur d’Or.

In 2012 werd er zelfs een documentaire over langst bestaande weekblad van Nederland gemaakt, namelijk ‘Aldus Libelle’.

Het nieuws van Stuy’s vertrek volgt wel kort op het aflasten van LIBELLE Outdoor, dat zou plaatsvinden van 26 tot en met 30 september. Persoonlijk hoop ik maar dat het een losstaat van het ander. Het vrouwenblad noemde het feestje in Eersel eerder een ‘stoer buitenfestival’, met workshops bier tappen en ‘So You Think You Can Linedance’. Vorige week gaf de organisatie aan meer tijd nodig te hebben om het evenement te organiseren.

Lees ook:Ex hoofdredacteur LIBELLE start Franska.nl
Lees ook:80-jarige LIBELLE vernieuwt wekelijks
Lees ook:Jildou van der Bijl wint oeuvreprijs van de Mercurs
Lees ook:Libelle, wekelijkse vriendin van duizenden vrouwen, wordt 80 jaar
Lees ook:LINDA (de Mol) is ‘tijdschrift van het jaar’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>