Libelle, wekelijkse vriendin van duizenden vrouwen, wordt 80 jaar

Libelle1934Deze week is weekblad LIBELLE exact 80 jaar oud.

Deze bejaarde, maar nooit saaie dame  zag het levenslicht op 13 april 1934.

Naar aanleiding van dit jubileum komt het magazine ook met 5 redenen waarom Libelle over 80 jaar ook nog bestaat……….

Dat meldt Adformatie vandaag.

1. Omdat Libelle werkt als een startup
Als Libelle een formule was die week na week zou worden ingevuld en uitgerold, was het allang afgelopen geweest. Libelle is een vrouw die elke week een facelift krijgt met andere letters en vormgeving. Geen invuloefening maar alles ‘from scratch’. En ja, dat is een heleboel werk. Misschien zelfs gekkenwerk in een wereld vol gratis informatie. Maar ècht gratis bestaat nu eenmaal niet. Ook niet over 80 jaar.’

2. Omdat iedereen houdt van Holland
Er zijn nu eenmaal dingen, die blijven omdat ze altijd goed zijn. Klassiekers. Libelle is zo Hollands als hagelslag, HEMA en koeien in de wei.

3. Omdat je van boerenkool best een jurk kunt maken
Hoe langer je bestaat, hoe belangrijker het is af en toe iets geks te doen, iets hélemaal anders, iets wat niemand verwacht. Een cover met alleen een ei er op. Een Libelle met 10 verschillende covers in de winkel leggen. Op je 80e verjaardag NIET terug gaan blikken. Een Libelle lijstrekkersdebat. Een fietsmodeshow op de Dam. Ebru Umar in je blad.

4. Omdat delen het nieuwe kopen is
Libelle deelt deze week haar ‘bedrijfsinformatie’ met de rest van Nederland. Lezeressen kunnen vanaf deze week online hun eigen Libelle maken met een magazinetool met Libelle materiaal en eigen tekst en foto’s. Ze kunnen hem laten drukken in een oplage naar wens en hem insturen naar de redactie. De winnaar mag straks meedoen met de redactie.

5. Omdat digitaal de toekomst heeft
De transformatie ‘van tijdschrift naar mediamerk’ is bij Libelle al jaren bezig en gaat nog wel 80 jaar door. Er zijn tijdschriften, boeken, agenda’s, evenementen en aanwezigheid op alle web- en social media platforms. Er wordt gehoopt op een winkel, een tv programma en over 80 jaar misschien wel een hotel op de maan.

Lees ook:80-jarige LIBELLE vernieuwt wekelijks
Lees ook:Ex hoofdredacteur LIBELLE start Franska.nl
Lees ook:Franska Stuy vertrekt na 16 jaar als hoofdredacteur Libelle
Lees ook:Sanne Visser wordt uitgever Vrouwencluster Sanoma
Lees ook:Alle vrouwen die Petra heten, mogen gratis naar PETRA-expo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>