PvdA’ster Aaltje Emmens burgemeester in VVD-bolwerk Bloemendaal

AaltjeEmmensKnolRuim een week na het aftreden van Ruud Nederveen (VVD) als burgermeester van Bloemendaal, staat er een nieuwe stuurman, in dit geval stuurvrouw.

Ruud Nederveen en wethouder Marjolein de Rooij stapten vorige week op na de zoveelste foute inschatting in het dossier Elswoutshoek.

Aaltje Emmens-Knol van de PvdA is gisteravond geïnstalleerd als waarnemend burgemeester.

Ook is er een nieuwe wethouder. Fractievoorzitter Richard Kruijswijk van GroenLinks volgt de opgestapte Marjolein de Rooij op.

Dat meldt RTV Noord Holland.

Ze was eigenlijk al met pensioen, maar vindt het werk als burgemeester veel te leuk, vertelt ze in haar eerste raadsvergadering in Bloemendaal.

Emmens-Knol bedankte haar voorganger voor het met hart en ziel inzetten voor de gemeente. “Wat is gebeurd, is gebeurd, maar dan kan je ook waardering voor zijn werk hebben.”

De verse eerste burger heeft als primaire taak de bestuurscultuur in Bloemendaal onder de loep te nemen en aan te pakken. Zowel oppositie en coalitie zijn het hier roerend mee eens. Martijn Bolkestein (VVD): “We moeten weg bij de discussie om mensen en terug naar de inhoud.”

De tijdelijke burgemeester hoopt dat ze het voor elkaar krijgt dat wethouders, raadsleden en ambtenaren weer trots worden op hun werk voor de gemeente. “Het gebeurt niet alleen hier in Bloemendaal. Het zit in de lucht, het is een tijdsbeeld en daar moeten we het met elkaar over hebben.”

Een dubbelslag, volgens fractievoorzitter en enige raadslid voor de PvdA in Bloemendaal, Thera Wolf. Ze doelt op de vrouwelijke input en het linkse signatuur van Emmens-Knol.

“Maar eigenlijk is dat nog niet eens zo interessant. Ik ben vooral blij dat het niet iemand van de coalitiepartijen is geworden, zoals we dat met Remkes (Commissaris van de Koning) hebben besproken.”

Lees ook:Marjolein Moorman is fractievoorzitter PvdA Amsterdam
Lees ook:Ankie Broekers-Knol (VVD) gekozen tot Eerste Kamer voorzitter
Lees ook:Milène Junius nieuwe burgemeester van Hellevoetsluis
Lees ook:Mirjam van ‘t Veld wordt burgemeester van Amstelveen
Lees ook:Eerste Kamer-voorzitster wil andere Prinsjesdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>