Eerste Kamer-voorzitster wil andere Prinsjesdag

AnkieBroekersKnolDe voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, pleit voor een andere invulling van Prinsjesdag.

Volgens haar is het een beetje voorbij dat op de derde dinsdag in september alles van de begroting wordt getoond.

Dat komt doordat de Europese Unie al eind april wil weten hoe de begrotingen er voor het komende jaar eruit gaan zien………

Dat vertelde Ankie-Broekers-Knol vandaag in het televisieprogramma JINEK.

Daarom moet volgens haar visie het kabinet op Prinsjesdag met een meer visionair beleidsverhaal komen dat wordt voorgedragen door de koning.

In mei en juni zijn wat haar betreft de cijfers van de begroting dan al bekendgemaakt. Op deze manier zou je wat meer de horizon in kunnen kijken, aldus de VVD’ster.

Ze maakt zich niet druk over de kritiek van Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. Die zette onlangs vraagtekens bij het bestaansrecht van de senaat.

“Iedereen ziet dat de houdbaarheidsdatum in zicht is. De Eerste Kamer is nu een kopie van de Tweede Kamer geworden”, stelde hij.

“De soep wordt niet zo heet gegeten als die wordt opgediend”, reageerde Broekers-Knol. “Op dit moment is het mode om kritiek te hebben op de Senaat.”

Prinsjesdag

Lees ook:Ankie Broekers-Knol (VVD) gekozen tot Eerste Kamer voorzitter
Lees ook:Annemarie Jorritsma wil senator worden
Lees ook:CDA-prominente Dien Cornelissen (91) overleden
Lees ook:Krijgen we weer een vrouwelijke voorzitter van de Eerste Kamer?
Lees ook:Diana Uitdenbogerd zet Ziekte van Lyme op Haagse agenda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>