Zakenvrouw van het jaar 2012 Chantal van Kessel is failliet

Chantal van KesselIn 2012 werd Chantal van Kessel (42) uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar in Noord-Limburg.

In februari vroeg ze het faillissement aan van haar bedrijf, interieurbouwbedrijf Interior By, gevestigd in Blerick……….

Daarover bericht De Limburger.

Door de economische crisis kreeg het bedrijf de afgelopen jaren te weinig opdrachten. Toen 2 grote orders in januari op het laatste moment werden afgeblazen, zette Van Kessel alles op alles om een faillissement te voorkomen.

“Dat was een zware periode”, vertelt ze. “Met diverse bedrijven is onderhandeld over samenwerking of overname. Het bleek dat dat er niet inzat. Toen wist ik: ‘dit was het dus’.”

Een wekenlange worsteling met tal van slapeloze nachten kwam ten einde. “Ik ben een heel open persoon, maar dit kon ik met niemand delen, uit bedrijfsbelang. Failliet gaan is een heel eenzaam proces.”

Bij Interior By, dat in 1992 werd opgericht door Jos van Rensen en in 2011 door Van Kessel werd overgenomen, werken 12 mensen. Zij kregen hun officieel ontslag aangezegd.

De curator bekijkt of er een doorstart mogelijk is. De Stichting Zakenvrouw van het Jaar die Van Kessel in mei vorig jaar de titel gaf, staat nog steeds achter de keuze voor de Kesselse onderneemster.

“Chantal van Kessel heeft de award destijds terecht gewonnen. De ontwikkelingen in de markt kunnen we niet voorzien”, laat de stichting in een verklaring weten.

Lees ook:In 3 jaar tijd 33% meer vrouwen bij Coca Cola Benelux
Lees ook:Oilily-oprichtster Marieke Olsthoorn (72) overleden
Lees ook:Lingeriekoningin Marlies Dekkers in de rode cijfers
Lees ook:Champagne bruist voor Ria Joosten als Zakenvrouw van 2014
Lees ook:Danny Hollestelle is Zakenvrouw van het Jaar 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>