Willemien Koning voorzitster Vrouwen Comité EU Landbouw

Foto: Dirk Hol

Willemien Koning is in Brussel gekozen tot voorzitter van het Women’s Committee van de Europese koepel van landbouworganisaties Copa.

Ze is benoemd voor een periode van 2 jaar. In Nederland is ze vicevoorzitter van Vrouw & Bedrijf van LTO Noord.

Ze runt samen met haar echtgenoot een melkveehouderijbedrijf met 85 melkkoeien en 65 stuks jongvee en was reeds lid van het bestuur van het Women’s Committee.

Zo meldt LTO Nederland.

De Copa Women’s Committee behartigt belangen van agrarisch onderneemsters, mede-onderneemsters en meewerkende partners maar ook van dochters en onbetaalde familieleden die meewerken in de familiebedrijven.

Daarnaast houdt het comité zich bezig met het verbeteren van ondernemerschap van agrarische vrouwen en vrouwen op platteland. Het comité werkt aan een sterkere rol en positie van vrouwen in plattelandsgebieden in de EU-lidstaten.

Komend jaar wil Willemien Koning extra aandacht voor het gezinsbedrijf, nadat de Verenigde Naties 2014 hebben uitgeroepen tot ‘The Year of Family Farming’.

Ook gelijke behandeling van mannen en vrouwen en de sociale voorzieningen voor vrouwelijke zelfstandig ondernemers en meewerkende partners staan op de agenda.

Foto: Dirk Hol

Lees ook:Fruitteelster Djûke van der Maat wint Copa Cogeca Prijs
Lees ook:Prinsjesdag en de miljoenennota: wat betekent dat voor vrouwen?
Lees ook:United Nations Women-vestiging vanaf morgen in Den Haag
Lees ook:Vrouw van Abdullah al-Mansouri schrijft Koning Willem-Alexander
Lees ook:Topadvocate Inez Weski krijgt Lof der Zotheid Speld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>