Seksueel wangedrag in Amerikaanse leger neemt nog verder toe

The-Invisible-War-UO-page-0-791x1024Volgens de nieuwste cijfers zijn vorig jaar 3374 meldingen van seksueel misbruik in het Amerikaanse leger gedaan.

Dat zijn er weer 182 meer dan in 2011. Omdat lang niet alle gevallen van aanrandingen en andere vormen van misbruik worden gemeld, gaan regeringsfunctionarissen ervan uit dat het werkelijke aantal op 26.000 ligt…….

“Elke vorm van seksueel misbruik in de Amerikaanse strijdkrachten moet krachtig worden bestreden. Als militairen daarvan worden verdacht, moeten zij voor de krijgsraad worden gebracht en, indien schuldig, oneervol worden ontslagen” aldus president Barack Obama over seksueel wangedrag in de krijgsmacht.

De cijfers kwamen naar buiten precies 2 dagen nadat luitenant-kolonel Jeff Krusinski himself wegens aanranding is gearresteerd. Krusinski is belast met de aanpak van seksueel misbruik binnen de Amerikaanse luchtmacht, maar zou zelf in een parkeergarage in de staat Virginia een vrouw in haar borsten hebben geknepen.

De luchtmacht ligt toch al onder vuur. Onlangs kwamen diverse gevallen van aanranding op zijn belangrijkste oefencentrum in Texas aan het licht.

Reeds eerder besteedden we van powervrouwen.blog aandacht aan dit onderwerp. Op het Sundance Film Festval was dit jaar de documentaire ‘The Invisible War’ te zien, die handelt over deze wantoestanden.

Hieronder kunt een fragment bekijken:

Lees ook:Obama tekent wet zodat seksueel misbruik in leger kan worden aangepakt
Lees ook:Seksueel geweld door blauwhelmen veel te lang genegeerd
Lees ook:Anke Laterveer lanceert #zeghet: open over aanrandingen
Lees ook:Topmodel van 9 jaar oud: gewoon mooi of pedofielen-voer?
Lees ook:Het Reformatorische Lodenstein College en misbruikte meiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>