Keulen maakt veilige zône voor vrouwen tijdens carnaval

RosieGermanKeulen neemt enkele voorzorgsmaatregelen om het carnavalsfeest, dat volgende week losbarst, goed te laten verlopen.

Uit angst dat er seksuele misdrijven plaatsvinden, zoals tijdens de jaarwisseling gaat de Duitse domstad o.a. een veilige zone voor vrouwen instellen.

Daar kunnen ze zich verzamelen in geval van nood en hulp krijgen. Er zal ook extra straatverlichting worden voorzien.

De carnavalsstoet van Keulen lokt elk jaar meer dan een miljoen toeschouwers. Naast het omstreden advies om een ‘armlengte afstand’ te houden, deelt de stad folders uit aan asielzoekers waarin staat hoe ze zich horen te gedragen. De autoriteiten roepen tenslotte hun eigen mensen op om geen speelgoedwapens mee te nemen of zich in jihadistenkostuums te heisen.

Een mogelijke veroordeling van de beschuldigden van oudejaarsavond lijkt moeilijk te worden. Keulen beschikt niet over officiële camerabeelden, waardoor de politie genoodzaakt is om verdachten te identificeren aan de hand van privébeelden van veiligheidscamera’s en mobiele telefoons. Die zijn echter moeilijk als bewijsmateriaal te gebruiken omdat de tijdsaanduidingen op de verschillende beelden vaak niet overeen komen.

Lees ook:Finland onderzoekt 15 aangiftes van aanranding door asielzoekers
Lees ook:Roze speelgoedwapens zijn de nieuwste verkooptoppers voor meiden
Lees ook:Chinese journaliste Gao Yu tot 7 jaar cel veroordeeld vanwege ‘lekken naar westen’
Lees ook:Open boze brief van schrijfster Katja Schneidt over massa-aanrandingen gaat viraal
Lees ook:Chinese feministes vrijgelaten uit gevangenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>