Roze speelgoedwapens zijn de nieuwste verkooptoppers voor meiden

PinkWeaponsJammer voor De Efteling, maar jonge meisjes laten de typische sprookjesfiguren steeds vaker liggen.

Of we daar nou echt blij van worden is een tweede. Want wat komt daarvoor terug?

Pijl en bogen, geweertjes en katapulten specifiek voor meisjes. Een groot succes in Amerika. Roze speelgoedwapens zijn de nieuwste verkooptoppers.

Dat meldt De Belgische krant De Standaard.

Stoere actieheldinnen zijn de nieuwe rolmodellen van Amerikaanse meisjes. Films als ‘The Hunger Games’ en ‘Brave’, waarin de avontuurlijke protagonisten hun tiara vervangen hebben door pijl en boog.

Katniss Everdeen en Merida zijn vrouwen waar de nieuwste generaties meisjes naar opkijken. Een trend waar de speelgoedindustrie graag op inspeelt.

Haast maandelijks worden er nieuwe ladingen speelgoedwapens voor meisjes gelanceerd. Katapulten, kruisbogen of pistolen: je hoeft het maar te bedenken of het bestaat. Uiteraard in een roze, paars of zilveren jasje.

Of Europese meisjes dankzij Katniss en Merida ook voor deze hype gaan is nog moeilijk te zeggen. “Natuurlijk zit er een strak georchestreerde merchandising achter dat speelgoed”, klinkt het in het Mechelse speelgoedmuseum.

“Maar speelgoedhypes hangen ook af van toevalligheden. Wat wel vaststaat, is dat typische rollenpatronen dankzij dit soort speelgoed steeds vaker doorbroken worden. Vroeger zag je zelden een meisje met een katapult. Een enkeling zal er weleens mee geschoten hebben, maar dat waren uitzonderingen. Dat is intussen voorgoed verleden tijd.”

ABC US News | ABC Business News

Lees ook:De roze maffia II: nog nooit was speelgoed zo sekse-gericht als nu
Lees ook:Genderneutraal: toys for girls & boys!
Lees ook:Barbiepoppen houden meiden weg bij bêta-studies en bouwkunde
Lees ook:Als een klein meisje zelf kiest wat ze aantrekt……
Lees ook:LEGO brengt voor het eerst een vrouwelijke prof op de markt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>