Ook Zweedse vrouwen slachtoffer Keulse ‘aanrandmethode’

FemenIntNadat bekend geworden is dat er massa-aanrandingen waren in Keulen, Hamburg, Bielefeld en ook Helsinki, komt vandaag naar buiten dat het ook afgelopen zomer tijdens een festival in Stockholm en tijdens de jaarwisseling in Malmö raak was, in de negatieve zin des woords.

De Zweedse politie heeft dit bewust verzwegen, omdat ze geen onrust wilde en tevens de rechts-extremisten in het land niet in de kaart wilde spelen…..

Ook daar zijn jonge vrouwen massaal aangerand door groepen jonge mannen afkomstig uit Afghanistan. En dat terwijl wij onze dochters leren om over sekueel geweld nimmer te zwijgen. Wat is dat toch een naar/raar trekje van links georiënteerde mensen, die blijkbaar liever aanranders beschermen dan vrouwen? Een gotspe!

De Zweedse politie heeft vandaag onder druk moeten toegegeven. “Dit is een pijnlijk punt. Soms durven we niet te zeggen hoe de vork werkelijk in de steel zit, omdat we denken dat het de (extreemrechtse) Zweedse Democraten in de kaart zal spelen”, aldus chef Peter Ågren in de krant Dagens Nyheter.

Premier Löfven is woedend. “De politie heeft de taak misdaden op te lossen en schuldigen voor het gerecht te dagen en mag op welke grond dan ook niets willen verdoezelen.”

Eigenlijk verbaast het mij dat dit anno nu kan. We hebben immers internet, Facebook, Twitter. Vrouwen, behalve jullie zelf te verdedigen, maar dit geldt nog meer voor passanten: als dit ooit weer waar dan ook gebeurt: neem dan zoveel mogelijk foto’s en meldt het overal op het net.

Mijns inziens hoogste tijd voor internationale slettenmarsen. Wij gooien aan deze kant van de wereld namelijk geen tafelkleden over onze vrouwen heen.

UPDATE:
De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan acht het uitgesloten dat een massa-aanranding ook in Amsterdam gebeurt. “Ik vind Amsterdammers daar veel te lief voor en we stellen grenzen”, zei hij vandaag in het EO-radioprogramma ‘Dit is de Dag’. Dat noem ik nou naïef.

Lees ook:Jonge Zweedse medewerkster azc doodgestoken door asielzoeker
Lees ook:Zweedse vrouwen zetten uit solidariteit foto’s met hoofddoek op online
Lees ook:Podiumdier Simone Kleinsma onderscheiden met Johan Kaart Prijs
Lees ook:Gefrustreerde theaterproducent verminkt gezicht 18-jarige actrice, omdat ze niet wil trouwen
Lees ook:Thailand: ‘Vrouwen in bikini zijn hier niet veilig, tenzij ze lelijk zijn’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>