Jonge Zweedse medewerkster azc doodgestoken door asielzoeker

Wil je wat voor de wereld betekenen, word je doodgestoken. Dat is eigenlijk ~kort door de bocht~ het verhaal van Alexandra Mezher.

De 22-jarige Zweedse vrouw, dochter van een Libanees echtpaar, kwam gisteren om het leven tijdens haar werk in een Zweeds azc, meer speciaal: een opvangcentrum voor minderjarige alleenstaande asielzoekers in Mölndal.

Mezher is waarschijnlijk gedood door één van de asielzoekers, maar dat kunen en willen Zweedse politie en media nog niet bevestigen. Wel dat er een 15-jarige asielzoeker is gearresteerd.

De steekpartij komt kort nadat de politie had gevraagd om versterking vanwege het toenemende aantal incidenten bij opvangcentra. In een zwembad in Stockholm werd onlangs een aantal meisjes lastiggevallen door een groep vluchtelingen.

Premier Stefan Lofven zegde tijdens zijn bezoek versterkingen toe.  De politie zegt zeker 2500 mensen meer nodig te hebben. Door de inzet bij vluchtelingencentra, blijft ander werk liggen.

Zweden heeft sinds november de controles aan de grens verscherpt. In 2015 kwamen 160.000 asielzoekers het land binnen.

Het slachtoffer werkte nog maar een paar maanden op het azc. “Ze wilde vooral veel goed doen voor de wereld”, laat een familielid weten aan de Zweedse tabloid Expressen. “Het is de schuld van de Zweedse politici dat ze dood is”.

 

Lees ook:Finland onderzoekt 15 aangiftes van aanranding door asielzoekers
Lees ook:Barbro Lindgren wint Astrid Lindgren Prijs
Lees ook:De kerk van Zweden heeft nu een vrouw aan het hoofd
Lees ook:Bianca Krijgsman wint Internationale EMMY-award
Lees ook:Zweedse vrouwen zetten uit solidariteit foto’s met hoofddoek op online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>