Stop vrouwen te vertellen wat ze met hun lijf moeten doen

HerBodyHerChoiceAbortus is op dit moment weer een hot issue in de VS.

Bill Nye, ook wel bekend als ‘The Science Guy’ houdt een klein college om de enorme Pro-Life-beweging in de VS enig wetenschappelijk inzicht te verschaffen.

In onderstaande video vertelt hij dat er vele eitjes worden bevrucht, maar dat die lang niet allemaal mensen worden.

Wie anti-abortus is, stelt dat het leven begint bij de conceptie, maar de bevruchting van een eitje kan niet de definitie zijn van menselijk leven en als je het zo bekijkt in elke menstruatie een abortus.

“Als je er zo over denkt dan getuigt dat van een enorm gebrek aan wetenschappelijke kennis en je snapt duidelijk niet waar je het over hebt.”

Lees ook:Voor- en tegenstanders abortus demonstreren elkaar onder de voet in Ierland
Lees ook:Vrouw overleden vanwege vooroorlogse abortuswet in Ierland
Lees ook:Lekker menstrueren op Donald Trump of Jeb Bush
Lees ook:Eerste abortus in Ierland onder nieuwe wet
Lees ook:Docufilm uit Ierland met 12 vrouwen over hun abortus in het buitenland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stop vrouwen te vertellen wat ze met hun lijf moeten doen

  1. Baas in Eigen Buik

    Om te beginnen een geweldige afbeelding bij dit artikel, die de spijker op de kop slaat! De afbeelding laat namelijk TWEE lichamen zien en het is het grote lichaam wat tegen het kleine lichaam zegt: Jij krijgt geen keuze, jou leven wordt uitgedoofd. Dat is boosaardig.

    Het verhaal van meneer Nye was meer emotionele drek dan wetenschap. In de korte versie van het filmpje wat wat ik gezien had was enkel emotie, onthouding werkt toch niet en je mag vrouwen niet vertellen wat te doen.

    in de lange versie (hier) gebruikt meneer Nye de hokjes tactiek om zijn tegenstanders worden in een religieus hokje te plaatsen. Emotie, geen wetenschap Bill.

    Enige wetenschappelijke feit wat hier naar voren komt is dat pas ontstane mensen niet hechten aan de baarmoeder en dus niet overleven en verdwijnen in een menstruatie. Dirkje beschrijft dit en zegt hier over iedere menstruatie is dus een abortus. Nee, wat als een vrouw geen gemeenschap heeft gehad tussen menstruatie cyclussen dan kan ieder menstruatie geen abortus zijn. wanneer het lichaam zich niet aan de baarmoederwand weet te hechten kunnen we spreken over een miskraam (natuurlijke abortus) Niemand zal een proces aangedaan hoeven worden omdat niemand iets te verwijten valt. Tenzij er met een morning-afterpil opzet in het spel is.

    De opmerking van meneer Nye die ik goed vond “Het gaat uit eindelijk over respect voor mensen en in dit geval jou perceptie van ongeboren mensen.” Oké Bill wat is jou waarneming wat zijn de feiten? Ik neem waar bij conceptie een lichaam van twee cellen met een eigen uniek DNA profiel. Na zes weken neem ik waar een lichaam met armen, benen, hoofd, ingewanden, bloedvaten geslachtsorgaan en alles er op en aan. Wanneer krijg je de perceptie van dit is een mens?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>