‘Beste aanrander, ik heb een vraag…..’

not-guilty1‘Beste aanrander. Ik kan deze brief niet aan jou adresseren, omdat ik je naam niet weet. Ik weet alleen dat je beschuldigd wordt van ernstige aanranding en geweldpleging. En ik heb een vraag…..’

Aldus de 20-jarige Ione Wells die werd aangerand toen ze in haar eentje van een metrostation in Londen naar huis liep…………….

‘Toen je me volgde naar mijn eigen buurt, toen je wachtte tot ik in mijn eigen straat was toen je me benaderde, toen je je hand op mijn mond legde totdat ik niet kon ademen, toen je me op mijn knieën duwde tot mijn gezicht bloedde, toen je me aan mijn haren door de straat sleepte en mijn buren je vanuit hun naam zagen en mij hoorde schreeuwen… Heb je ooit gedacht aan de mensen in jouw leven?’

Ione weet dat ze geen antwoord zal krijgen. Aan de Britse krant The Guardian vertelt de studente dat ze haar anonimiteit opgeeft om andere slachtoffers te laten zien dat ze niet alleen zijn.

“Er is een gevaarlijke cultuur waarbij slachtoffers de schuld krijgen omdat ze op bepaald tijdstip op een bepaalde plek waren, of bepaalde kleren droegen. Dat is meer dan verkeerd. Het slachtoffer is nooit schuldig.”

De brief, die werd gepubliceerd in de universiteitskrant van Oxford, is eigenlijk niet voor haar aanrander bedoeld, zo schrijft Ione. “Maar voor alle slachtoffers van aanranding en iedereen om hun heen. We blijven de laatste metro naar huis nemen en alleen lopen door de straten. Dit gevecht zul je niet winnen.”

De poging van de 17-jarige dader om Ione te verkrachten mislukte. De buurtbewoners, waaronder haar eigen moeder, kwamen naar buiten rennen en de jongen op de vlucht sloeg. Vlak voor hij werd aangehouden wist hij bij hetzelfde metrostation nog een vrouw aan te randen.

Inmiddels hebben 3 vrouwen hun verhaal ook opgeschreven en inmiddels is #notguilty een campagne om vrouwen in dezelfde situatie te helpen.

Lees ook:Open riool van Twitter gaat loos op Anke Laterveer
Lees ook:Française wordt door 5 vrouwen (?!) aangevallen vanwege het dragen van korte broek
Lees ook:Porno-actrice laat haar in elkaar gebeukte hoofd en lichaam zien op Twitter
Lees ook:Cuba pakt tientallen ‘Dames In Het Wit’ op
Lees ook:‘Als je een verkrachter niet wil verleiden, draag dan geen hakken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>