Cuba pakt tientallen ‘Dames In Het Wit’ op

damas-de-blanco-1De Cubaanse politie heeft bij een betoging van de oppositiegroepering ‘Dames in het Wit’ bijna 100 vrouwen opgepakt.

Dat heeft de leidster van de actiegroep, die de Sacharov Prijs van 2005 wonnen, bekend gemaakt.

De groep, die voornamelijk bestaat uit partners van Cubaanse politieke gevangenen, gaat elke week in Havana de straat op voor een protestmars om hun mannen vrij te krijgen.

Dit keer herdachten ze ook een tragedie van 20 jaar geleden, toen zeker 37 vluchtelingen omkwamen doordat de Cubaanse kustwacht hun boot ramde. Het regime heeft altijd gesproken van een ongeluk.

Bij de betoging werden volgens de ‘Damas de Blanco’ 83 mensen opgepakt. Verder zouden 11 mensen zijn aangehouden toen ze hun huis verlieten. Alle arrestanten zijn inmiddels vrijgelaten.

De arrestaties zijn veroordeeld door de Verenigde Staten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van een intimidatietactiek om critici van het regime het zwijgen op te leggen.

Lees ook:‘Damas de Blanco’ kunnen na 8 jaar eindelijk hun Sacharovprijs ophalen
Lees ook:Cubaanse ‘Damas de Blanco’ worden ernstig belaagd
Lees ook:Ghoncheh Ghavami moet jaar cel in vanwege bezoek aan volleybalwedstrijd
Lees ook:Ghoncheh Ghavami is vrij uit Iraanse gevangenis
Lees ook:Man uit KLM-toestel gezet omdat hij stewardessen beledigde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>